Skip to main content

Κυριζίδης: Ήρθε η ώρα της αλλαγής - Θα περάσουμε στον δεύτερο γύρο

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να είναι έτοιμο το πρόγραμμα της παράταξης με βάση τις απόψεις των δημοτών. Τι δήλωσε ο Κυριζίδης.

Με ορίζοντα τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης συνεχίζει τις επαφές του για τη διαμόρφωση του προγράμματός του. Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους στα νέα γραφεία της παράταξής του «Θεσσαλονίκη Θετικά» ή αλλιώς Θ2 στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας, ο κ. Κυριζίδης γνωστοποίησε ότι τον Δεκέμβριο αναμένεται να είναι έτοιμο το πρόγραμμα της παράταξης με βάση τις απόψεις των δημοτών.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Κυριζίδης θα πραγματοποιεί περιοδείες στις δημοτικές κοινότητες με σύνθημα «Ακούω». Όπως ανέφερε στις περιοδείες θα υπάρχουν και ερωτηματολόγια όπου θα καταγράφονται οι απόψεις των δημοτών. Παράλληλα, στις αρχές Νοεμβρίου θα δημοσιοποιήσει και μια έρευνα γνώμης για τα προβλήματα της πόλης, τις λύσεις που προτείνουν οι δημότες αλλά και αξιολόγηση της διοίκησης Μπουτάρη.

Ο κ. Κυριζίδης προανήγγειλε την προσχώρηση στην παράταξή του και άλλων δημοτικών συμβούλων όχι μόνο από τους "Εντάξει". Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι υπάρχει δεξαμενή υποψηφίων και από την παράταξη «Πρωτοβουλία» είτε κατεβεί είτε όχι στις εκλογές ο Γ. Μπουτάρης. Αυτή την περίοδο πραγματοποιεί επαφές και με κοινοτικούς συμβούλους.

Δήλωσε ανοιχτός σε συμμαχίες όπως επίσης και στη στήριξη από κόμματα. «Όταν αποφασίσει η ΝΔ εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Δεν έχω κρύψει ότι ανήκω στη ΝΔ ή έχω μιλήσει με τη ΝΔ. Αν κάποιο κόμμα πιστέψει στο πρόγραμμά μας θα δεχθούμε τη στήριξη», τόνισε.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Θετικά» εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο των εκλογών. «Πιστεύουμε οτι ήρθε η ώρα της αλλαγής. Συνεχίζουμε μέχρι τέλος. Πιστεύουμε οτι θα περάσουμε στον δεύτερο γύρο», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, ενώ άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης γιατί δεν ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους δημάρχους σημείωσε πως «είναι πολλοί αυτοί που το επιθυμούν και οι οποίοι παραπολιτικά εκφράζουν αυτήν την επιθυμία τους. Για εμάς αυτό είναι θεμιτό και θετικό, όσο περισσότεροι άνθρωποι να εκφράζουν αυτήν την προσδοκία, γιατί μέσα από αυτήν την φιλοδοξία και αυτήν την πληθώρα ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν, θα προκύψουν και οι συνεργασίες και οι συνενώσεις την επόμενη μέρα».

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας  θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.