Skip to main content

Κυβέρνηση για ΔΕΘ: Δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης Ποζρικίδη

Τι δηλώνει στη Voria.gr κυβερνητικός παράγοντας κλείνοντας τον κύκλο φημολογιών που άνοιξαν οι δηλώσεις της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης

«Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ή αμφισβήτησης της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo, που είναι επιτυχημένη».

Η δήλωση κυβερνητικού παράγοντα στη Voria.gr κλείνει ουσιαστικά τον κύκλο φημολογιών που άνοιξε σχετικά με το ενδεχόμενο αντικατάστασης του διευθύνοντος συμβούλου, Κυριάκου Ποζρικίδη.

Ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η όλη συζήτηση, που άνοιξε από τις δηλώσεις της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, δεν υφίσταται με τη μορφή που ερμηνεύτηκε και δημοσιεύτηκε (δείτε εδώ).

«Μόνο ικανοποίηση υπάρχει από τη διοίκηση του φορέα. Οι δηλώσεις παρερμηνεύτηκαν. Η υφυπουργός αναφέρθηκε σε ένα τυπικό – γραφειοκρατικό ζήτημα, που δεν είναι άλλο από τη λήξη της θητείας του δ.σ. Με δεδομένο αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες είτε αντικατάστασης, είτε ανανέωσης της θητείας. Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη ότι δε θέλει να αλλάξει ένα επιτυχημένο διοικητικό σχήμα», τόνισε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Στην ουσία η κυβέρνηση δε θέλει να κάνει οποιεσδήποτε ανακοινώσεις προκαταλαμβάνοντας τις διαδικασίες, όμως καθιστά –έστω και off the record- σαφές ότι ο κ. Ποζρικίδης θα παραμείνει στη θέση του και πως ουδέποτε ετέθη θέμα αμφισβήτησής του. Ωστόσο, είναι επίσης ξεκάθαρο ότι το δ.σ. έχει θητεία με χρονικό όριο, το οποίο έχει και λήξη και έστω και τυπικά θα πρέπει να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες...