Skip to main content

ΚΚΕ: Αποχαιρετούμε με θλίψη την ηθοποιό και συγγραφέα Τιτίκα Σαριγκούλη

«Δεν έχανε ευκαιρία για να δηλώσει με παρρησία την προσήλωσή της στην κομμουνιστική ιδεολογία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

«Αποχαιρετούμε με θλίψη την αγαπημένη ηθοποιό και συγγραφέα Τιτίκα Σαριγκούλη, που για 60 χρόνια υπηρέτησε με πάθος την τέχνη της μέσα από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Αεικίνητη, γεμάτη ζωντάνια και με καινούργια πάντα σχέδια για την επόμενη καλλιτεχνική της δουλειά, η Τιτίκα είχε μια γεμάτη και δημιουργική ζωή ως την τελευταία της πνοή» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την απώλεια της ηθοποιού.

Όπως επισημαίνει «ξεχωριστή θέση στην καρδιά της είχαν τα περισσότερα από 60 βιβλία της, με θέματα αντλημένα κύρια από την Iστορία, που την προσέγγιζε με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο, βασισμένη στις μελέτες της πάνω στο αρχαίο δράμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προσωπικότητα ξεχωριστή, πηγαία, ανυπόταχτη, με ισχυρή θέληση και πείσμα όπως ήταν, δεν έχανε ευκαιρία για να δηλώσει με παρρησία την προσήλωσή της στην κομμουνιστική ιδεολογία, να υπερασπιστεί την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και του πρώτου εργατικού κράτους, της Σοβιετικής Ένωσης, να στηλιτεύσει με λόγια τσεκουράτα την αστική πολιτική υποστηρίζοντας με σθένος τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Για την προσφορά της στο θέατρο, της απονεμήθηκε το 2015 τιμητικός έπαινος από τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, μετά την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη στο Θέατρο της Πετρούπολης. Η τελευταία θεατρική παρουσία της ήταν στο έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα 'Αλμπα», που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παρουσίασε και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Γενάρη του 2019».

«Στους αγώνες του σήμερα και του αύριο θα θυμόμαστε πάντα την ευχή της: 'Το νέο αίμα του Κόμματος να φτάσει την υπόθεσή μας ακόμα πιο μακριά!'.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τους φίλους της» καταλήγει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.