Skip to main content

ΚΚΕ: Το σχέδιο Τραμπ διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, πρόκειται για «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, μέρος του γενικότερου ιμπεριαλιστικού σχεδίου που προωθούν οι ΗΠΑ».

Το αμερικανικό σχέδιο για το Παλαιστινιακό καταγγέλλει το ΚΚΕ, καθώς θεωρεί πως «ψευδεπίγραφα προβάλλεται ως "συμφωνία του αιώνα"», ενώ «όχι μόνο δεν κατοχυρώνει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αλλά διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, πρόκειται για «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, μέρος του γενικότερου ιμπεριαλιστικού σχεδίου που προωθούν οι ΗΠΑ, για απαράδεκτες διευθετήσεις στην περιοχή κατά των λαών».

Ο Περισσός ζητεί «τώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Κατάργηση των εποικισμών και αποχώρηση των εποίκων, επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές».

Υποστηρίζει, τέλος, πως οι ελληνικές κυβερνήσεις, σήμερα της ΝΔ, πριν του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μερίδιο ευθύνης για την αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ, αλλά και επειδή δεν έχουν προχωρήσει στην αναγκαία αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, παρά την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής.