Skip to main content

ΚΚΕ για Σκρέκα: Πήγε στην Εύβοια να μοιράσει ψεύτικες ελπίδες

Η Τοπική Επιτροπή Ευβοίας του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα και του υφυπουργού Γ. Αμυρά.

Κριτική στην επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα και του υφυπουργού Γ. Αμυρά, στην Λίμνη σήμερα, ασκεί η Τοπική Επιτροπή Ευβοίας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα κατηγορεί τον υπουργό ότι «ήρθε να μοιράσει ψεύτικες ελπίδες στους ρητινοκαλλιεργητές - δασεργάτες, παρουσιάζοντας σαν ευκαιρία να πάρουν οι συνεταιρισμοί ένα κομμάτι των εργολαβιών από το κόψιμο των καμένων δέντρων».

Οι κυβερνητικές απαντήσεις στις ερωτήσεις των πυρόπληκτων εργαζομένων για το ύψος των συμβάσεων ήταν το «λιγότερο προκλητικές», σύμφωνα με τα στελέχη του ΚΚΕ. Αντίστοιχες ήταν οι απαντήσεις και εκ μέρους του δημάρχου, με το ΚΚΕ να απαντά, «η προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπάσει το λαό της περιοχής, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!».

Το σχόλιο της Τ.Ε. Ευβοίας του ΚΚΕ καταλήγει με την επισήμανση, «υπάρχει πικρή πείρα από υποσχέσεις μετά από κάθε καταστροφή που ζήσαμε. Ο λαός ξέρει ότι η δύναμή του είναι η ενότητά του. Ρητινοπαραγωγοί, αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματίες, γυναίκες και νεολαία έχουν τη δύναμη να επιβάλουν με τον αγώνα τους 100% αποζημιώσεις για όλους, άμεσα αντιπλημμυρικά-αντιδιαβρωτικά μέτρα για να καταφέρουν να ζήσουν στον τόπο τους».