Skip to main content

ΚΚΕ για τη Νέα Μαγνησία: Όλο και περισσότερες οικογένειες στην ενεργειακή φτώχεια

Η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τον χαμό της μητέρας και των δύο ανήλικων παιδιών της από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους

Ανακοίνωση για τον χαμό της μητέρας και των δύο ανήλικων παιδιών της από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους μετά τα μεσάνυχτα στη Νέα Μαγνησία της Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμη: Ανείπωτη τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Τα παιδιά κάηκαν ζωντανά στο δωμάτιό τους (φωτο+vid)

«Αυτό το τραγικό περιστατικό είναι το αποτέλεσμα της πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, της πράσινης μετάβασης που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ), και βυθίζει όλο και περισσότερες οικογένειες στην ενεργειακή φτώχεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Τ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εκφράζει την οδύνη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στον πατέρα και στους οικείους του για τον τραγικό θάνατο της γυναίκας και των δυο ανήλικων παιδιών του, που βρήκαν φρικτό θάνατο προσπαθώντας να ζεσταθούν με σόμπα πέλετ.

Αυτό το τραγικό περιστατικό είναι το αποτέλεσμα της πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, της πράσινης μετάβασης που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ), και βυθίζει όλο και περισσότερες οικογένειες στην ενεργειακή φτώχεια.  

Για ακόμα μία φορά η ενεργειακή και η γενικότερη φτώχεια, η ακρίβεια, η έλλειψη βασικών υποδομών μας φέρνει αντιμέτωπους με τη σκληρή καπιταλιστική πραγματικότητα. Τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στο τσουχτερό κρύο και στον τσουχτερό λογαριασμό ρεύματος και θέρμανσης που έχει γίνει είδος πολυτελείας.

Εδώ και τώρα απαιτείται να ληφθούν από την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λυθεί το θέμα στέγασης και διαβίωσης του πατέρα της οικογένειας.
Τώρα είναι η ώρα ο λαός της περιοχής να δείξει την αλληλεγγύη του ώστε να μη μείνει κανένας αβοήθητος. Να δυναμώσει την πάλη του για μέτρα προστασίας της ίδιας του της ζωής, για άμεση μείωση στα τιμολόγια ρεύματος, στο πετρέλαιο θέρμανσης. Να οργανώσει την πάλη του για αυτά που δικαιούται γιατί τα παράγει με τον κόπο του. Για μία κοινωνία όπου στο προσκήνιο μπαίνει η ανθρώπινη ζωή και οι ανάγκες της και όχι η καπιταλιστική εκμετάλλευση και τα κέρδη των μονοπωλίων.