Skip to main content

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αντί για φράχτες να προχωρήσει τις διαδικασίες ασύλου

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το Αφγανιστάν υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι “άμοιρη ευθυνών” για την “αφγανική κρίση”

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι “άμοιρη ευθυνών” για την “αφγανική κρίση” και το νέο προσφυγικό κύμα, γιατί όπως και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, στήριξε την επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με όλα τα προσχήματα, συμμετέχοντας μάλιστα στις στρατιωτικές αποστολές κατοχής», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΚΕ για την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη- Ερντογάν .

«Οι ευθύνες της μεγαλώνουν γιατί ούτε η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό που έχει για “σημαία” της, ούτε ο συνομιλίες με τον Ερντογάν στο έδαφος της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, μπορούν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των προσφύγων. Αντίθετα το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν είναι η καταστολή, οι μαζικές απελάσεις και ο εγκλωβισμός σε απάνθρωπες υπερδομές.

Αντί η κυβέρνηση της ΝΔ να επιδεικνύει τους φράχτες της και να φτιάχνει “φυλακές” στα νησιά, να προχωρήσει σε άμεσες διαδικασίες ασύλου στις χώρες του πραγματικού προορισμού, χωρίς απελάσεις, χωρίς εγκλωβισμό στις υπερδομές-”φυλακές”», αναφέρει το ΚΚΕ.