Skip to main content

ΚΚΕ για Σταυρούπολη: Καταδικάζει τη «φασιστική επίθεση» σε φοιτητές

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις σοβαρές συμπλοκές κουκουλοφόρων και φοιτητών σήμερα το πρωί μπροστά στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Τις σοβαρές συμπλοκές κουκουλοφόρων και φοιτητών σήμερα το πρωί μπροστά στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης καταγγέλλει η ΚΕ του ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ΚΚΕ αναφέρει πως πρόκειται για «οργανωμένες ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις που βρίσκονται μακριά και απέναντι από τα προβλήματα της νεολαίας και των μαθητών. Δεν το κρύβουν άλλωστε ούτε με τις δηλώσεις τους, ούτε με τις ανακοινώσεις τους όπως αυτή της νεολαίας της Χρυσής Αυγής που χαιρέτισε την επίθεση».

Επισημαίνουν, επίσης, πως «επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το ρόλο τους ως το μακρύ, βρώμικο χέρι του συστήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές οι δυνάμεις, λίγες μέρες πριν, είχαν χτυπήσει φοιτητές που μοίραζαν έξω από το σχολείο ενημερωτικά φυλλάδια για τις εξελίξεις στην παιδεία και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια».

Επίσης, αναφέρουν πως ο λαός της Θεσσαλονίκης, η νεολαία της περιοχής έχουν απομονώσει ξανά τις ακροδεξιές, εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις και θα το κάνουν και πάλι όποτε προσπαθήσουν να σηκώσουν κεφάλι.

Για τον λόγο αυτό καλούν μαθητές, φοιτητές και εργάτες να συμμετέχει στο αυριανό συλλαλητήριο που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, σύλλογοι γονέων και μαζικοί φορείς στις 18:30 στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη.