Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΚΕ: ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΗΣΥΧΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η νέα έξαρση της επιθετικότητας της τουρκικής άρχουσας τάξης καταρρίπτει τους μύθους για τους ισχυρούς συμμάχους», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Η νέα έξαρση της επιθετικότητας της τουρκικής άρχουσας τάξης καταρρίπτει τους μύθους της κυβέρνησης για τα «ήσυχα καλοκαίρια», αλλά και για τους «ισχυρούς συμμάχους» και τα «εξοπλιστικά προγράμματα», που δήθεν αποτελούν εγγύηση ειρήνης κι ασφάλειας» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Οι αιτίες που τροφοδοτούν τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων Ελλάδας - Τουρκίας, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά αντίθετα δυναμώνουν, σ' ένα παγκόσμιο περιβάλλον οξύτατων ανταγωνισμών και ανακατατάξεων. Είναι η άλλη όψη των παζαριών για διευθετήσεις με ΝΑΤΟϊκή σφραγίδα σε Αιγαίο και Κυπριακό. Σ' αυτό το περιβάλλον η Τουρκία αντιμετωπίζεται απ' τους «ισχυρούς συμμάχους μας» - ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ - ως πολύτιμος στρατηγικός εταίρος, τροφοδοτώντας την επιθετικότητα, τις προκλήσεις της, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Γι' αυτό δεν χωράει κανένας εφησυχασμός» επισημαίνει καταλήγοντας το σχόλιο το κόμματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ