Skip to main content

ΚΚΕ: Με την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας (φωτο)

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρέδωσε στην οικογένεια υλικά από το αρχείο του Κόμματος, τα οποία αναφέρονται στον πατέρα του αξέχαστου ερμηνευτή

Συνάντηση με την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην έδρα του κόμματος στον Περισσό.

Στη συνάντηση συμμετείχε από μεριάς ΚΚΕ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου ο Νίκος Σοφιανός και από την πλευρά της οικογένειας η γυναίκα του Βένια και η κόρη του Αναστασίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρέδωσε στην οικογένεια υλικά από το αρχείο του Κόμματος, τα οποία αναφέρονται στον πατέρα του αξέχαστου ερμηνευτή, Γιώργο.

Πιο συγκεκριμένα, παρέδωσε τη βιογραφική έκθεση του Γιώργου Μητροπάνου στο ΚΚΕ, καθώς και το φύλλο της Εφημερίδας της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης του ΔΣΕ (25/10/1948), που ανακοινώνει την προαγωγή του Γιώργου Μητροπάνου σε λοχαγό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. «Υλικά και ντοκουμέντα που φανερώνουν μια οικογένεια δοσμένη στους αγώνες και το κίνημα. Αυτή την αγωνιστική παράδοση τίμησε μέχρι τέλους της ζωής του και ο Δημήτρης Μητροπάνος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον χαμό του, στο πλαίσιο της συνάντησης, ανακοινώθηκε και η πραγματοποίηση μεγάλης συναυλίας προς τιμή του Δημήτρη Μητροπάνου από την ΚΕ του ΚΚΕ μαζί με την οικογένειά του.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μάη στο γήπεδο του Πανιωνίου, στη Νέα Σμύρνη. Αναλυτικές πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και τη διοργάνωση της συναυλίας θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.