Skip to main content

ΚΚΕ: Τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ συνοδεύονται με συνδιαχείριση σε Αιγαίο

Εκτός πραγματικότητας» είναι ο ισχυρισμός ότι η ενίσχυση της συνοχής του ΝΑΤΟ ωφελεί τις ελληνουρκικές σχέσεις, τονίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Για παράγοντες που τροφοδοτούν νέους μεγάλους κινδύνους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του για την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Περισσός τονίζει πως «είναι εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός ότι η ενίσχυση της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ» θα ωφελήσει την ειρήνη στην περιοχή και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού, μιλώντας για ‘σπάσιμο του πάγου’ και για μια πρόσκαιρη ‘ηρεμία’ ενόψει του καλοκαιριού, δεν πρέπει να κρύψει εκείνους τους παράγοντες που τροφοδοτούν νέους μεγάλους κινδύνους στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Οι κίνδυνοι αυτοί απορρέουν από τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων, το παζάρι τους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και το κυνηγητό των εξοπλισμών που οδηγούν στην οικονομική αιμορραγία των λαών.

Πολύ περισσότερο, είναι εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός ότι η ενίσχυση της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της Συνόδου του οποίου έγινε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, θα ωφελήσει την ειρήνη στην περιοχή και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο στόχος υπηρετεί τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στα οποία μετέχουν ενεργά οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας και συνοδεύεται με λύσεις συνδιαχείρισης των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».