Skip to main content

Κλάτενμπεργκ: Σωστά δόθηκε το πέναλτι του Άρη απέναντι στον Παναθηναϊκό

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής συμφώνησε με το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Άρη σε σπρώξιμο μέσα στην περιοχή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Στο παιχνίδι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη και αυτό του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο στάθηκε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση των φάσεων για την τέταρτη αγωνιστική των playoffs και των playouts.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής συμφώνησε με το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Άρη σε σπρώξιμο μέσα στην περιοχή όπως και με αυτό που κέρδισε ο ΟΦΗ στο ματς με τον Ατρόμητο. Δείτε όσα είπε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ:

Παναθηναϊκός-Άρης

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Άρης: Ο διαιτητής από την Εσθονία αφού έδωσε το πέναλτι είπε προς τον διαιτητή που ήταν στο VAR: "Δεν είδα το νούμερο αλλά είδα ξεκάθαρο σπρώξιμο" και ο Κλάτενμπεργκ τόνισε: "Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για σπρώξιμο που διέπραξε αμυνόμενος της ομάδας του Παναθηναϊκού εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς υπήρξε ένα καθαρό σπρώξιμο στην πλάτη του επιτιθέμενου με τα δύο χέρια από τον αμυνόμενο ενώ η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού έπειτα από την εκτέλεση ελεύθερου λακτίσματος".

Για το πέναλτι σε χέρι που ζήτησε ο Άρης στον Αλεξανδρόπουλο: "Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυνομένου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς το χέρι του αμυνομένου είναι εντός του σώματος και δεν το καθιστά αφύσικα μεγαλύτερο".

ΟΦΗ-Ατρόμητος

Για το πέναλτι του ΟΦΗ σε χέρι παίκτη του Ατρόμητου: "Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου η μπάλα άγγιξε το χέρι αμυνομένου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε τις γωνίες λήψης και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς οι βραχίοντες του αμυνομένου είναι σε μη φυσική θέση και εκτός του σώματος όταν η μπάλα χτυπά στο χέρι. Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι η μπάλα θα εισερχόταν ξεκάθαρα στο τέρματα καθώς υπήρχαν αμυνόμενος και τερματοφύλακας οι οποίοι θα μπορούσαν να την αποκρούσουν, συνεπώς η κίτρινη κάρτα σωστά δόθηκε".