Skip to main content

Κλάτενμπεργκ: Σωστό το πέναλτι του Άρη, κανένα πέναλτι για ΠΑΟΚ (video)

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής τόνισε πως ο διαιτητής σωστά έδωσε το πέναλτι στον Άρη, ενώ στις περιπτώσεις που ζητά ο ΠΑΟΚ πέναλτι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο

Το πέναλτι που δόθηκε στον Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν σωστό, ενώ και οι αποφάσεις του Ολλανδού διαιτητή της αναμέτρησης Νάιχαους για τα δύο πέναλτι που ζήτησαν οι ασπρόμαυροι ήταν πάλι σωστές, σύμφωνα με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, όπως το συνηθίζει, ανέλυσε σε βίντεο όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής που πέρασε στη Super League Interwetten.

Ο Κλάτενμπεργκ εστίασε και στις τρεις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, ενώ στην περίπτωση που κέρδισε το πέναλτι ο Άρης τόνισε ότι η απόφαση είναι σωστή, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως η φάση είναι «αρκετά υποκειμενική και δεν θα τύχει αποδοχής από όλους».

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Άρης, το οποίο σωστά δόθηκε σύμφωνα με τον ίδιο, τόνισε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με τον καταλογισμό του πέναλτι διότι ο επιτιθέμενος κάνει πρώτος την επαφή με τη μπάλα με το δεξί του πόδι, με τη μπάλα στη συνέχεια να έρχεται σε επαφή με τα τεντωμένα χέρια του τερματοφύλακα. Τότε άμεσα ο τερματοφύλακας, στην προσπάθεια του να παίξει τη μπάλα συγκρούεται με το δεξί πόδι του επιτιθέμενου προκαλώντας παράβαση η οποία έχει ως αποτέλεσμα το πέναλτι καθώς η όποια επαφή με τη μπάλα από τον τερματοφύλακα, δεν ήταν αρκετή για να θεωρηθεί μια σαφής και εσκεμμένη επαφή σε αυτή». Καταληκτικά τόνισε ότι η φάση είναι «αρκετά υποκειμενική και δεν θα τύχει αποδοχής από όλους».

Για τη φάση που ζητάει πέναλτι ο ΠΑΟΚ στον Τζόλη, ο Κλάτενμπεργκ τόνισε πως ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κάνει θέατρο και σωστά δεν καταλογίστηκε παράβαση, ενώ λίγο πιο πριν σύμφωνα με τον ίδιο σωστά ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί: ««Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι ο αμυνόμενος ξεκάθαρα δεν πραγματοποίησε ε[αφή με τον επιτιθέμενο  και ότι πρόκειται για μια καθαρή ενέργεια προσποίησης με σκοπό να εξαπατηθεί ο διαιτητής και να καταλογισθεί πέναλτι. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο ίδιος επιτιθέμενος ήταν ικανός να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας όταν μαρκαρίστηκε από διάφορους αμυνόμενους με το διαιτητή σωστά να αφήνει αυτή την υποσχόμενη επίθεση να αναπτυχθεί», ανέφερε ο Κλάτενμπεργκ.

Για την τελευταία φάση του ματς, όπου ο ΠΑΟΚ φωνάζει για χέρι και πέναλτι, ο Κλάτενμπεργκ υποστήριξε πως έχει προηγηθεί φάουλ στον τερματοφύλακα του Άρη, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο διαιτητής θα έπρεπε να είχε πάει να τσεκάρει τη φάση στο VAR πριν σφυρίξει τη λήξη. Συγκεκριμένα ο Κλάτεμπεργκ υπογράμμισε: «Ο διαιτητής ολοκλήρωσε τον αγώνα έπειτα από μια εκτέλεση φάουλ της επιτιθέμενης ομάδας εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το βίντεο και συμφώνησε με το διαιτητή ότι δεν υπήρξε παράβαση και ότι ήταν ασφαλές να λήξει το παιχνίδι. Η ΚΕΔ διαφωνεί με το διαιτητή καθώς η τελευταία φάση του αγώνα θα έπρεπε να ελεγχθεί και να υπάρξει απόφαση πριν το τελικό σφύριγμα. Η ΚΕΔ αφού έλεγξε το περιστατικό διαπιστώνει ξεκάθαρη κίνηση από τον επιτιθέμενο να μπλοκάρει τον τερματοφύλακα και καθώς αυτή ήταν η πρώτη παράβαση που υπήρξε, ένα φάουλ υπέρ της αμυνόμενης ομάδας θα έπρεπε να καταλογισθεί. Το παίξιμο της μπάλας με το χέρι από τον επιτιθέμενο και στη συνέχεια από τον αμυνόμενο δεν θα ήταν σημαντικό δεδομένου του αρχικού φάουλ στον τερματοφύλακα».