Skip to main content

Κλάτενμπεργκ: Το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν επιθετικό φάουλ (vid)

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ανέφερθηκε στο νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα λέγοντας πως δεν έπρεπε να μετρήσει για φάουλ.

Το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έπρεπε να μετρήσει σύμφωνα με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ λόγω φάουλ που προηγήθηκε.

Την ανάλυση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τις αμφισβητούμενες φάσεις της ένατης αγωνιστικής ανέβασε στο youtube η ΕΠΟ. Σε αυτή, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, ανέφερε για το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο όπως αναφέρει δεν έπρεπε να μετρήσει για φάουλ κι όχι για οφσάιντ.

Συγκεκριμένα ο Άγγλος, αναφέρει:

«Ο διαιτητής κατακυρώνει γκολ, την ώρα που ο VAR ελέγχει αν στην ανάπτυξη της επίθεσης υπήρξε offside καθώς και πιθανό επιθετικό φάουλ στη φάση επιθετικής κατοχής. Ο VAR ελέγχει το πιθανό κράτημα από τον επιτιθέμενο το οποίο ανέκοψε την ικανότητα του αμυνόμενου να παίξει την μπάλα και αποφάσισε ότι αυτή η επαφή δεν ήταν αρκετή για να δοθεί παράβαση. Το offside στη συνέχεια ελέγχεται με την τρισδιάστατη τεχνολογία, αφού ο AVAR σημειώνει τα σημεία του αμυνόμενου με τη μπλε γραμμή και του επιτιθέμενου με την κόκκινη γραμμή, με την απόφαση να είναι ότι το σώμα του αμυνόμενου κάλυπτε αυτό του επιτιθέμενου.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με τη διαδικασία του offside και την απόφαση ότι ο αμυνόμενος κάλυπτε τον επιτιθέμενο. Κατανοώντας την τεχνολογία, μπορούμε να δούμε ότι η γραμμή που απεικονίζει τη θέση του επιτιθέμενου είναι ελάχιστα στα αριστερά της θέσης που απεικονίζει τη θέση του αμυνόμενου. Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις εάν και οι δύο παίκτες είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο θα εμφανίζεται μόνο μία γραμμή, η οποία θα είναι πάντα η γραμμή του αμυνόμενου καθώς στους Κανόνες του Παιχνιδιού όταν τα σώματα είναι στην ίδια ακριβώς ευθεία δεν υπάρχει offside.

Η ΚΕΔ, ωστόσο δεν δέχεται την απόφαση του VAR ότι δεν υπάρχει φάουλ, καθώς ξεκάθαρα βλέπει ότι η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού όταν ο επιτιθέμενος τράβηξε από το χέρι τον αμυνόμενο για να κερδίσει έδαφος ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει την επιθετική του κίνηση και η ομάδα του να σημειώσει γκολ. Η παράβαση θα έπρεπε να τιμωρηθεί με φάουλ υπέρ του αμυνόμενου».