Skip to main content

Κλείνουν για μια εβδομάδα τα σχολεία στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού

Η συγκεκριμένη απόφαση θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Μαρτίου, μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Αναστέλλεται η λειτουργία και όλων των σχολείων, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Μαρτίου, μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Μέχρι τις 20 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία στην Επαρχία Λευκωσίας, τα οποία ανέστειλαν τη λειτουργία τους από την Τρίτη, στην προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την εμφάνιση πρόσθετων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην Κύπρο και με σκοπό την πρόληψη και την αποτροπή της μετάδοσης, έπειτα από συνεννοήσεις με τον υπουργό Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας έλαβε σήμερα επιπρόσθετα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού COVID-19.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι η αναστολή λειτουργίας σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας, που ανακοινώθηκε χθες, παρατείνεται και για την επόμενη εβδομάδα, μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία και όλων των υπόλοιπων σχολείων παγκυπρίως, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών (συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων επαρχίας Λευκωσίας των οποίων δεν είχε ανασταλεί μέχρι τώρα η λειτουργία), από την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.