Skip to main content

Κλείνουν οι συμμετοχές για τον 9ο διεθνή Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Οι εγγραφές για τον 9ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης κλείνουν στις 22 Σεπτεμβρίου - Τι δηλώνουν οι διοργανωτές.

Για την πορεία των προετοιμασιών ενόψει του 9ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης της Κυριακής 17 Οκτωβρίου, αλλά και του 15ου Διεθνή Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, μίλησε στο «Πρακτορείο FM104,9» ο υπεύθυνος Επικοινωνίας των διοργανωτών, Γιάννης Χαβιανίδης.

«Μπορεί να φαίνεται ότι είμαστε αρκετά μακριά από την 17η Οκτωβρίου, ωστόσο οι εγγραφές κλείνουν στις 22 Σεπτεμβρίου. Προκειμένου, λοιπόν, να έχουμε τα πάντα στην εντέλεια αλλά και λόγω της πανδημίας θα πρέπει να μοιράσουμε πολύ περισσότερο το χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους οι συμμετέχοντες για να έρθουν να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση.

Και ξεκαθάρισε ο κ. Χαβιανίδης: «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, σε κάθε τομέα του αθλητισμού αλλά και συνολικά της ζωής μας, επομένως δεν θα μπορούσε να ισχύσει κάτι διαφορετικό για τον Ημιμαραθώνιο. Έχει εγκριθεί συγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο, το οποίο θα ισχύσει και για τις δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα - τον Αυθεντικό Μαραθώνιο (13-14/11) και τον Ημιμαραθώνιο (12/9). Κι αυτό γίνεται για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δρομείς, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια». Ενδεικτικά, όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας, «... ισχύουν τα ίδια που ανακοίνωσαν προ ημερών οι σύλλογοι της Super League σχετικά με την αγορά των εισιτηρίων: δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι κι όσοι έχουν νοσήσει στον Covid-19 το τελευταίο εξάμηνο».

«Μετά από 1,5 χρόνο που όλες οι αθλητικές και λοιπές εκδηλώσεις και διοργανώσεις ήταν στον πάγο έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε στους δρόμους, να ξεσκάσουμε, να δώσουμε το μήνυμα πως είμαστε καθοδόν για την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά και να δούμε ξανά γνωστούς και φίλους»,  προσέθεσε ο Γιάννης Χαβιανίδης για να καταλήξει: «Για την ώρα και κρίνοντας από τις συνθήκες, είμαστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των εγγραφών και το ενδιαφέρον που υπάρχει. Οι ομαδικές θα κλείσουν στις 17 Σεπτεμβρίου και οι ατομικές στις 22. Φέτος, μάλιστα, υπάρχουν δύο ιδιαιτερότητες, καθώς για πρώτη φορά ο Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή ενώ έχουμε προσθέσει και μία ακόμη διαδρομή (δρόμος υγείας και δυναμικού βαδίσματος), αυτή των 10.000 μέτρων».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα: www.thesshalfmarathon.org.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ