Skip to main content

Κλειστά φώτα και στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου για την Ώρα της Γης

Ο δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε απόψε στην εκστρατεία του WWF «Ώρα της Γης» σβήνοντας συμβολικά τα φώτα στο κτήριο του δημαρχείου.

Στην «Ώρα της Γης», την παγκόσμια εκστρατεία του WWF, συμμετείχε απόψε ο δήμος Ωραιοκάστρου και συμβολικά έσβησε τα φώτα στο κτήριο του δημαρχείου, στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

H «Ώρα της Γης» είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το WWF μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου. Ξεκίνησε το 2007 από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας, σημειώνοντας επιτυχία και έκτοτε κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι κρατικοί φορείς, να σβήνουν τoν μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Η φετινή χρονιά, σύμφωνα με το WWF, είναι μια χρονιά ορόσημο για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα, καθώς ταυτόχρονα με τη «μάχη» που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση. Σβήνοντας τα φώτα στέλνουμε όλοι μήνυμα για μια νέα αρχή διεκδικώντας ένα μέλλον πιο αισιόδοξο, δίκαιο και βιώσιμο για όλο τον πλανήτη.