Skip to main content

Κλειστές οι σήραγγες του ΠΑΘΕ μεταξύ Πιερίας - Λάρισας για δύο μέρες

Από τη Λεπτοκαρυά μέχρι τον Ευαγγελισμό η κυκλοφορία εκτρέπεται στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, που διαθέτει από μια λωρίδα κυκλοφορίας

Διήμερη ταλαιπωρία άρχισε από σήμερα νωρίς το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι αύριο το βράδυ για όσους κινούνται στον άξονα ΠΑΘΕ, στο τμήμα που καλύπτει τη σύνδεση των νομών Πιερίας και Λάρισας.

Αιτία είναι οι εργασίες συντήρησης, που πραγματοποιεί στις τρεις σήραγγες από τη Λεπτοκαρυά μέχρι τον Ευαγγελισμό η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ».

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο της Λεπτοκαρυάς μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο του Ευαγγελισμού και αντίθετα, με αποτέλεσμα όλα τα οχήματα να εκτρέπονται στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, που διαθέτει πλέον από μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Η απώλεια χρόνου είναι σημαντική, ενώ λόγω των πολλών φορτηγών και βαρέος τύπου οχημάτων, οι διερχόμενοι κινούνται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες. Η διακοπή στην κυκλοφορία άρχισε στις 7 το πρωί σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 19.00, ενώ τις ίδιες ώρες θα ισχύσει και αύριο. Συνεργεία της Τροχαίας βρίσκονται στα κομβικά σημεία εκτροπής της κυκλοφορίας για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των οδηγών, ενώ έχει τοποθετηθεί και ειδική σήμανση για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από πολύ καιρό οι διερχόμενοι έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τα Τέμπη και να ακολουθήσουν την επί δεκαετίες κεντρική οδική αρτηρία της χώρας, που μετά την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου εξυπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά την τοπική κυκλοφορία.

Η εταιρεία μάλιστα για να αποζημιώσει τους οδηγούς για την ταλαιπωρία μείωσε τις τιμές των διοδίων στα 1,30 ευρώ στον Ευαγγελισμό και στα 1,80 ευρώ στη Λεπτοκαρυά για τα συμβατικά επιβατικά οχήματα.

Φωτογραφία αρχείου