Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κλειστή ακόμα η Βενιζέλου για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Αυτοψία πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ στην οδό Βενιζέλου, που άνοιξε χθες. Δεν μπορούν να στρίψουν τα λεωφορεία στην Εγνατία.

Μπορεί χθες να δόθηκε στην κυκλοφορία το νότιο τμήμα της οδού Βενιζέλου, ωστόσο, από το συγκεκριμένο οδικό τμήμα Ερμού – Εγνατία, μπορούν να περάσουν μόνο αυτοκίνητα.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν είναι εφικτό να κυκλοφορήσουν στη μια λωρίδα που άνοιξε, μετά από το τρίμηνο κλείσιμο για τις ανάγκες εργασιών του Μετρό, όπως διαπιστώθηκε και από αυτοψία που πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι του Οργανισμού. Έτσι, τα λεωφορεία συνεχίζουν την ίδια διαδρομή, όπως αυτή τροποποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.  

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σπανός διαπιστώθηκαν ορισμένα προβλήματα, με συνέπεια να μην μπορεί να ξεκινήσει η διέλευση των λεωφορείων από το συγκεκριμένο οδικό τμήμα.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται όταν τα λεωφορεία θα στρίβουν από την οδό Βενιζέλου στην Εγνατία είτε αριστερά είτε δεξιά. Μάλιστα, το μεγαλύτερο ζήτημα εντοπίστηκε όταν το λεωφορείο θα επιχειρούσε να στρίψει προς τη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς την Αριστοτέλους. Ο κ. Σπανός εκτίμησε ότι πιθανότατα να χρειαστεί να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια.

Επίσης, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα, κάτι που πρέπει να υλοποιηθεί από την Αττικό Μετρό. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ.Σπανός αυτό ήταν δύσκολο να γίνει λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Ο κ. Σπανός ξεκαθάρισε πως ο Οργανισμός είναι έτοιμος όταν προχωρήσουν οι αλλαγές να επανέλθουν τα λεωφορεία στα κανονικά τους δρομολόγια.