Skip to main content

Ανάστατοι οι καταστηματάρχες για τον νέο αποκλεισμό της Βενιζέλου

Αγωνιούν οι επιχειρηματίες επί της οδού Βενιζέλου μετά το κλείσιμο του δρόμου στο τμήμα από την Ερμού μέχρι την Εγνατία. Τι ζητούν, τι φοβούνται

Ανάστατοι είναι οι επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα επί της οδού Βενιζέλου μετά το κλείσιμο του δρόμου στο τμήμα από την Ερμού μέχρι την Εγνατία.

Ο δρόμος έκλεισε την Κυριακή λόγω των εργασιών για το Μετρό και συγκεκριμένα για τον σταθμό Βενιζέλου, παρατείνοντας για τουλάχιστον τέσσερις μήνες την ταλαιπωρία των καταστηματαρχών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αναγκάζονται να δουλεύουν ανάμεσα στις λαμαρίνες βλέποντας συνεχώς την ημερομηνία ολοκλήρωσης του Μετρό να απομακρύνεται.

«Έχουμε καταντήσει το γεφύρι της Άρτας. Δωδεάμιση χρόνια έχουμε λαμαρίνες μπροστά μας. Μια ολόκληρη γενιά», τόνισε ο Κασπαριάν Σεμπό, ιδιοκτήτης οικογενειακής επιχείρησης με έδρα στην οδό Βενιζέλου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα έργα του μετρό έχουν επιφέρει πτώση τουλάχιστον 70% στα έσοδα της επιχείρησης ενώ πλέον φοβάται ότι μόλις ο κόσμος διαπιστώσει ότι είναι μπλοκαρισμένος ο δρόμος, δεν θα ξαναέρθει.

Την ανησυχία αυτή μοιράζεται και ο Γιώργος Υφαντίδης, που πριν από έξι χρόνια άνοιξε ένα μεγάλο κατάστημα στην οδό. «Το πεζοδρόμιο της Εγνατίας κάνει παράκαμψη εδώ, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα. Δεν περνούν τα λεωφορεία άρα δεν μπορεί να κατέβει και ο κόσμος. Δεν φαίνονται οι βιτρίνες μας τόσο έντονα. Μακάρι να μην βγω αληθινός», σημειώνει ο ίδιος. Προσθέτει μάλιστα ότι μεγάλο πλήγμα για τη Βενιζέλου ήταν το κλείσιμο της διάβασης που συνέδεε το βόρειο με το νότιο τμήμα της οδού μέσω Εγνατίας.

Στο ίδιο πνεύμα ακριβώς, ο κ. Σεμπό ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των διαβάσεων που θα επιτρέπουν στους πεζούς να διασχίσουν τη Βενιζέλου. Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Υφαντίδης υπογράμμισαν επίσης το θέμα της ασφάλειας ζητώντας να υπάρχει αστυνόμευση της περιοχής καθώς όπως υπογραμμίζουν το βράδυ η περιοχή δεν έχει τον απαραίτητο φωτισμό και εμπνέει φόβο. Σύμφωνα με τον κ. Υφαντίδη, στο ζήτημα της ασφάλειας τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, ωστόσο η παρουσία της αστυνομίας είναι επιτακτική ανάγκη. Οι δύο καταστηματάρχες μίλησαν ακόμα για την αποκατάσταση φωτισμού στο σημείο αλλά και επιμέλεια από πλευράς δήμου της καθαριότητας στην περιοχή, ειδικά τώρα που η οδός είναι κλειστή.

Κάποιοι ωστόσο καταστηματάρχες είναι πιο αισιόδοξοι λέγοντας ότι παρατηρούν πως ο κόσμος έχει αυξηθεί μετά το κλείσιμο της Βενιζέλου. Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Ξανθόπουλος που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή. «Τώρα βλέπουμε λίγη κίνηση γιατί έκλεισε η Εγνατία και περνάει ο κόσμος από εδώ. Μέχρι τώρα ήταν πολύ δύσκολα, πάρα πολύ δύσκολα. Τέσσερις μήνες που ήταν κλειστή η μία λωρίδα, ήταν νεκρή περίοδος, ούτε τουρίστας δεν περπατούσε», σημείωσε προσθέτοντας ότι όταν άνοιξε το κατάστημα πριν από δύο χρόνια δεν περίμενε τα έργα να κρατήσουν τόσο πολύ.

Την ίδια στιγμή, στο κομμάτι του κλειστού δρόμου υπάρχουν ήδη παρκαρισμένα αυτοκίνητα ενός οι κάδοι απορριμμάτων λίγο πριν τη συμβολή Εγνατίας με Βενιζέλου ήταν ακόμα μια φορά ξεχειλισμένοι από σκουπίδια.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων μηνών:
-Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Εγνατία. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ερμού, Αγίας Σοφίας και Ίωνος Δραγούμη.
-Επανέρχεται στην κυκλοφορία η άνοδος της οδού Ελ. Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Εγνατία.