Skip to main content

Κλειστή το Σαββατοκύριακο η πλατφόρμα για το επίδομα γέννησης

Λόγω προγραμματισμένης εργασίας συντήρησης της ηλεκτρονικής υποδομής της ΓΓΠΣΔΔ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπουν στο σύστημα από τη Δευτέρα.

Προσωρινά κλειστή θα είναι το Σαββατοκύριακο η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα γέννησης, η οποία άνοιξε την Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω προγραμματισμένης εργασίας συντήρησης της ηλεκτρονικής υποδομής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), δεν θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα γέννησης το Σαββατοκύριακο (22/02 και 23/02).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα γέννησης θα είναι πάλι διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους από τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης παιδιού υποβάλλεται είτε στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ στην ιστοσελίδα www.epidomagennisis.gr είτε μέσω της ψηφιακής δήλωσης γέννησης, για τα παιδιά που γεννιούνται σε μαιευτήρια ή νοσοκομεία.

Για την υποβολή αίτησης στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ, η είσοδος στην οποία πραγματοποιείται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης της μητέρας στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δηλώνεται απαραιτήτως ο ΑΜΚΑ του γεννηθέντος παιδιού, η διεύθυνση κατοικίας της αιτούσας μητέρας, το email και ο αριθμός τηλεφώνου της, καθώς και το IBAN τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι η ίδια.