Skip to main content

Κοκκόρης: Οι τομές που έβαλαν τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης

Έχω γνώση και του δημοσιονομικού και της κοινωνικής ασφάλισης. Θα αγωνιστώ για να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είπε ο κ.Κοκκόρης.

Σε τομές που πέτυχε ως γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έβαλαν τα θεμέλια για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κοκκόρης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους.

«Απέδειξα σε μία δύσκολη χρονική περίοδο ως γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι δεν ανέλαβα για τις οικονομικές απολαβές.  Ήμουν επαγγελματίας πετυχημένος, ήμουν οικονομικός επιθεωρητής, ήμουν στην κορυφή της ιεραρχίας και το μόνο το οποίο πήρα ως γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων ήταν η αναγνώριση και η αποδοχή. Δηλαδή μου δόθηκε η δυνατότητα να κριθώ σε δημόσιο αξίωμα, να δοκιμαστώ, να αξιολογηθώ και να πετύχω με τομές που έβαλαν τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης», υπογράμμισε ο κ.Κοκκόρης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, στις καινοτομίες περιλαμβάνονται:
-η προσυμπλήρωση ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων
-ο εντοπισμός παράνομων συντάξεων και επιδομάτων
-η κατάργηση της θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας
- η εφάπαξ εκτίμηση 43 μόνιμων αναπηριών

«Δεν φοβάμαι. Έχω γνώση και του δημοσιονομικού και της κοινωνικής ασφάλισης. Θα αγωνιστώ για να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει εάν εκλεγεί και παρουσίασε την πρόταση της ΝΔ για τους τρεις πυλώνες του ασφαλιστικού.

Αναφερόμενος  στη Θεσσαλονίκη ο κ.Κοκκόρης υπογράμμισε ότι τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας είναι η επίλυση του προβλήματος του ΟΑΣΘ και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της πόλης.