Skip to main content

Καταγγελίες ΕΑΥΘ για εκδικητικές συμπεριφορές στην Άμεση Δράση

Η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση στην Άμεση Δράση

Εκδικητικές συμπεριφορές από διοικητικά στελέχη της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν σε έγγραφο τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, είναι αναρίθμητα τα περιστατικά που καταδεικνύουν ότι η ανώτατη Διοίκηση της Διεύθυνσης και Τμηματάρχες σε Υπηρεσίες πρώτης γραμμής, λειτουργούν αυταρχικά και εκδικητικά απέναντι σε κάθε συνάδελφο που εκφράζει κάποιο παράπονο για την επικρατούσα κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της ΕΑΥΘ.

Όπως αναφέρουν για την παρούσα διοίκηση οι συνδικαλιστές, από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά της, προχώρησε σε τρεις εκδικητικές αποσπάσεις συναδέλφων διότι σχολίασαν μια ανάρτηση της Ένωσης σε κοινωνικό δίκτυο.

Μάλιστα τονίζουν ότι χάθηκε κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, καθώς τα παράπονα είναι πολλά.

Αυτό όπως λένε, έχει ως αποτέλεσμα η ενίσχυση της συγκεκριμένης διεύθυνσης με 80 αστυνομικούς να πέφτει στο κενό, αφού λόγω της συμπεριφοράς της διοίκησης παρατηρείται αθρόα εκούσια αποχώρηση αστυνομικών από την Άμεση Δράση, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Παράλληλα αναφέρουν προφορικές απειλές εναντίον του προσωπικού, απαξιωτικές συμπεριφορές και μετακινήσεις εμπειρότατων Αξιωματικών σε θέσεις που τους παροπλίζουν, μολονότι οι ίδιοι χαίρουν της εκτίμησης του συνόλου του προσωπικού.

«Η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης από «στολίδι» της ΓΑΔΘ έχει μετατραπεί σε μια Υπηρεσία εσωστρέφειας και αρνητικών συναισθημάτων. Οι συνέπειες μέχρι στιγμής έχουν αποτυπωθεί έντονα στην ψυχολογία των υπηρετούντων. Οι συνάδελφοι διαβιούν δύσκολες υπηρεσιακές στιγμές κι αν η κατάσταση δεν αλλάξει ριζικά, πολύ φοβόμαστε ότι θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στο παρεχόμενο αστυνομικό έργο. Οι μάχιμοι Αστυνομικοί βασίζονται πολύ στο υψηλό φρόνημα για να ανταπεξέλθουν στην απαιτητική καθημερινότητά τους και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να τους το διαταράσσει», αναφέρει η στην επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.