Skip to main content

Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ: Με θεατρικό για την Επανάσταση η αποφοίτηση της ΣΤ΄ Δημοτικού

Το θεατρικό δρώμενο ταξίδεψε το κοινό από το παρελθόν στο μέλλον, αναδεικνύοντας τις διαχρονικές λασαλιανές αξίες, σύμφωνα με το κολλέγιο.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης της ΣΤ΄ Δημοτικού του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» την Τετάρτη, 23 Ιουνίου. Η τελετή έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου, όπως επισημαίνεται.



Το θεατρικό δρώμενο, το οποίο διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ταξίδεψε το κοινό από το παρελθόν στο μέλλον, αναδεικνύοντας τις διαχρονικές λασαλιανές αξίες. Ευτυχής συγκυρία ήταν και η επετειακή χρονιά του εορτασμού των 20 χρόνων της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.


Σύμφωνα με το κολλέγιο, οι μαθητές κλήθηκαν να φανταστούν πώς θα ορίζεται η έννοια της επανάστασης στο μέλλον και συγκεκριμένα στην εκπαίδευση. Παρουσίασαν το σχολείο τους 100 χρόνια μετά,  μέσα από το πρίσμα της έκρηξης της τεχνολογίας. Οδήγησαν το κοινό στο γενικό συμπέρασμα ότι, όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσο κι αν αλλάξουν οι συνθήκες, οι αρχές όπως ο σεβασμός, η αδελφοσύνη, η ενσυναίσθηση και η φιλία δεν πρέπει να χαθούν, όπως αναφέρεται.