Skip to main content

Κόλλιας για έξοδο στις αγορές: Έχει αυξηθεί η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας τονίζει πως «η επιτυχημένη έξοδος της χώρας στις αγορές δείχνει την άνοδο της αξιοπιστίας της».

«Η σημερινή, απόλυτα επιτυχημένη, έξοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις αγορές, με τη σημαντική υπερκάλυψη και το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών για ομόλογα της χώρας μας, αποδεικνύει το πόσο έχει αυξηθεί κατακόρυφα η αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως το γεγονός ότι το επιτόκιο κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο, που έχει καταγράψει ελληνική έκδοση οποιασδήποτε διάρκειας δείχνει δύο πράγματα, που είναι τα εξής:

«Πρώτον, δείχνει ότι οι επενδυτές αναγνωρίζουν την ορθή διαχείριση από την κυβέρνηση της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων, καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει και προσθέτει πως.

«Δεύτερον, στέλνει το μήνυμα και στους πλέον δύσπιστους ότι η χώρα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα investment grade, και εν μέσω της πανδημίας, δεν έχει θέμα χρηματοδότησης».