Skip to main content

Κόλος Κοβαλίφκα: Αυτή είναι η αντίπαλος του Άρη στο Europa League

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την αντίπαλο του Άρη στο Europa League, Κόλος Κοβαλίφκα - Η... σταχτοπούτα από την Ουκρανία.

Η τύχη χαμογέλασε στον Άρη, καθώς οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσουν την ουκρανική Κόλος Κοβαλίφκα, σε μονό παιγνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πρόκειται για μια «σταχτοπούτα» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς φέτος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός των συνόρων της. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, κατέκτησε την 6η θέση στο ουκρανικό πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή της στα πλέι οφ της Λίγκας.

Εκεί, επικράτησε της Μαριουπόλ και κέρδισε με το σπαθί της το εισιτήριο συμμετοχής στην προκριματική φάση του Europa League.

Η ομάδα ιδρύθηκε μόλις το 2012 και αγωνίζεται στο γήπεδο της περιοχής, με ούτε 2.000 χωρητικότητα. Τα τελευταία χρόνια, πραγματοποίησε συνεχόμενες ανόδους και βρέθηκε στην πρώτη κατηγορία του ουκρανικού ποδοσφαίρου.

Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από Ουκρανούς και μόλις τρεις ξένους. Τον Σενεγαλέζο μέσο Άλβαρο Εν Γκαμά ο οποίος αποκτήθηκε σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο, τον συμπατριώτη του Μαμαντού Ντανφά που επίσης προστέθηκε στο ρόστερ τον περασμένο Μάρτιο.