Skip to main content

Πιερία: Ουρές και ταλαιπωρία στην Παλιά Εθνική λόγω κλειστών σηράγγων στα Τέμπη για έργα

Οι οδηγοί εισέρχονταν και πάλι στην ΠΑΘΕ όπου λειτουργούσαν τα πλευρικά διόδια με αποτέλεσμα να σχηματιστεί μια μεγάλη ουρά με αναμονή μιας ώρας.

Μεγάλη ταλαιπωρία βίωσαν σήμερα όσοι οδηγοί κινήθηκαν στην παλιά εθνική οδό Ευαγγελισμού - Λεπτοκαρυάς, καθώς είχε αποκλειστεί το αντίστοιχο κομμάτι της ΠΑΘΕ λόγω εργασιών συντήρησης στις σήραγγες του Πλαταμώνα και των Τεμπών.

Στην έξοδο της Λεπτοκαρυάς, όπου οι οδηγοί εισέρχονταν και πάλι στην ΠΑΘΕ, λειτουργούσαν τα πλευρικά διόδια με αποτέλεσμα να σχηματιστεί μια μεγάλη ουρά και την καθυστέρηση να αγγίζει ή και να ξεπερνά τη μία ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες συντήρησης ξεκίνησαν την Τρίτη και ολοκληρώνονται σήμερα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορούσε τις σήραγγες Τ1-Τ2-Τ3, στο τμήμα από Ευαγγελισμό μέχρι το νοτιότερο άκρο του ανισόπεδου κόμβου Πλαταμώνα, από το πρωί έως και τις 19:00 κάθε μέρα.

Ο ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του αυτοκινητοδρόμου αφορούσε και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, από τον ανισόπεδο κόμβο Ευαγγελισμού έως τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα, με εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, τον κλάδου εισόδου προς τον αυτοκινητόδρομο στον Η-Α/Κ Ραψάνης με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων και για τις δύο κατευθύνσεις (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) πραγματοποιείτο από την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (υφιστάμενη εθνική οδός Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, μέσω Κοιλάδας Τεμπών) και συγκεκριμένα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ευαγγελισμού έως τα διοικητικά όρια των Π.Ε. Λάρισας – Πιερίας.