Skip to main content

Αποστολή στον Έβρο: 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Η επικεφαλής της Κομισιόν σημείωσε πως η ΕΕ θα στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα προσφέροντας συνολικά 700 εκατομμύρια ευρώ.

Άμεσα μέτρα για την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση που επικρατεί στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας μετά τη ραγδαία αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία ανακοίνωσε από τις Καστανιές του Έβρου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τονίζοντας πως οι ελληνικές ανησυχίες είναι και ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η Ελλάδα αποτελεί την ασπίδα της ΕΕ, η επικεφαλής της Κομισιόν σημείωσε πως η ΕΕ θα στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα προσφέροντας συνολικά 700 εκατομμύρια ευρώ. Από το χρηματικό ποσό, όπως είπε, τα 350 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα θα αποδεσμευθούν κατόπιν αιτήματος για την απαραίτητη μετατροπή του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η Frontex ετοιμάζεται να αναπτύξει ομάδα ταχείας επέμβασης για την υποστήριξη του έργου των ελληνικών αρχών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα αποσταλούν επτά σκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος με κάμερες. Τέλος, για τη φύλαξη των συνόρων θα προστεθούν 100 επιπλέον συνοριοφύλακες.