Skip to main content

Κομισιόν: Εγκρίνει δάνειο 793 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα για τη στήριξη των ΜμΕ

Η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για την κάλυψη μέρους των δόσεων του υφιστάμενου χρηματοοικονομικού χρέους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επιδοτούμενο δάνειο για την Ελλάδα 793 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορωνoϊού.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για την κάλυψη μέρους των δόσεων του υφιστάμενου χρηματοοικονομικού χρέους, με μηνιαία περιορισμένη συνεισφορά ανάλογα με την πιστωτική κατάσταση του δανείου και του δικαιούχου.

Το μέτρο θα είναι ανοικτό σε ΜμΕ που έχουν επηρεαστεί από το ξέσπασμα του κορονoϊού, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας, εκτός από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, οι οποίοι συμμορφώνονται με πρόσθετους όρους όπως ο κύκλος εργασιών ή το εισόδημα, η αξία των ακινήτων που ανήκουν, το ποσό των καταθέσεων στην Ελλάδα και το ποσό των χρηματοοικονομικών προϊόντων που έχουν εγγραφεί. Η ενίσχυση θα παρέχει στήριξη ρευστότητας σε δικαιούχους που πληρούν τις προϋποθέσεις για οκτώ μήνες.