Skip to main content

Κομισιόν: Υπόθεση εβδομάδων η συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι «είναι θέμα μερικών εβδομάδων να καταλήξουμε σε συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Την επίτευξη συμφωνίας σε μερικές εβδομάδες για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο προανήγγειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι θέμα μερικών εβδομάδων να καταλήξουμε σε συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

«Δουλεύουμε σκληρά. Είναι θέμα εβδομάδων, αλλά πρέπει να βρούμε σύντομα μία λύση για τις επενδύσεις. Πρέπει να ξεφύγουμε από την κατάσταση που πάει να δημιουργήσει ο Πούτιν. Δηλαδή να αρνείται την πώληση σε εμάς και μετά να το πουλάει σε πολύ ακριβότερες τιμές στη διεθνή αγορά», δήλωσε η Γερμανίδα πολιτικός.

Ορισμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και η Ουγγαρία, επιμένουν στην άρνησή τους για το ρωσικό εμπάργκο και ζητούν περισσότερες εγγυήσεις.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος εμποδίζει την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο, θεώρησε «πολύ απίθανη» την επίτευξη μιας συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες, σε μια επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Διαβάστε: Επιμένει ο Ορμπάν για μη υιοθέτηση ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο