Skip to main content

Κομισιόν προς Facebook: Συμμορφωθείτε με τους ευρωπαϊκούς κανόνες

Ο επίτροπος Μπρετόν χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις προτάσεις του αμερικανικού κολοσσού social media για τους κανονισμούς του Διαδικτύου.

Κριτική σε βάρος του Facebook άσκησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιομηχανίας, Τιερί Μπρετόν, διαμηνύοντας ότι το Facebook πρέπει να προσαρμοσθεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα και όχι το αντίθετο. Ο επίτροπος Μπρετόν χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις προτάσεις του αμερικανικού κολοσσού social media για τους κανονισμούς του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η σκληρή κριτική έρχεται έπειτα από σύντομη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ και δύο ημέρες προτού ο Μπρετόν παρουσιάσει την πρώτη δέσμη κανόνων για τον περιορισμό της κυριαρχίας των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών και των κρατικών επιχειρήσεων της Κίνας.

«Το ζητούμενο δεν είναι να προσαρμοστούμε εμείς αλλά η εταιρεία να συμμορφωθεί με τα δικά μας πρότυπα», δήλωσε ο επίτροπος Μπρετόν, πρώην διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ομίλου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Orange και της γαλλικής εταιρείας τεχνολογίας Atos, μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.