Skip to main content

Κομοτηνή: Χειροπέδες σε έξι νεαρούς-Μετέφεραν 8 Σύρους με κλεμμένο φορτηγάκι από την Ξάνθη

Δύο άτομα οδηγούσαν το φορτηγάκι που μετέφερε τους μετανάστες, ενώ οι άλλοι τέσσερις επέβαιναν σε όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός.

Χειροπέδες σε έξι νεαρούς πέρασαν χθες το πρωί οι αρχές στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης στο ύψος της Κομοτηνής καθώς εμπλέκονταν σε υπόθεση μεταναστών που είχαν έρθει παράνομα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 21χρονο και έναν νεαρό συνοδηγό διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε φορτηγάκι και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες συριακής υπηκοότητας, ενώ οι άλλοι τέσσερις δράστες εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί των παραπάνω αυτοκινήτων στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το φορτηγό αυτοκίνητο και τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε έχει δηλωθεί κλοπή την 28 και 29-10-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Ξάνθης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, ενώ οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.