Skip to main content

Κοντά στην απόκτηση του Ιβάν Νάσμπεργκ από τη Βαλερένγκα ο ΠΑΟΚ

Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Νορβηγίας και μετρά 144 συμμετοχές με την ομάδα του.

Μετά τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό Νικολάς Κουαλιάτα, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κλείσει και δεύτερο παίκτη, αφού οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Βαλερένγκα για την απόκτηση του 26χρονου κεντρικού αμυντικού Ιβάν Νάσμπεργκ.

Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος είναι γέννημα - θρέμμα του συλλόγου από το Όσλο, είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Νορβηγίας (4 φορές διεθνής με την Ελπίδων) και μετρά 144 συμμετοχές με την Βαλερένγκα, με την οποία έκανε ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Τα τελευταία τρία χρόνια είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της άμυνας της, ενώ αυτή βρίσκεται σε φουλ αγωνιστική δράση αφού το νορβηγικό πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε, με τον Νάσμπεργκ να έχει παίξει βασικός στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της ομάδας του.

Με ύψος 1,86 θεωρείται πολύ καλός και συνεπής αθλητής, ενώ με το αριστερό του πόδι  είναι αυτός που ξεκινάει το build-up της ομάδας του, κάτι απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Πέρσι βρέθηκε στο στόχαστρο αγγλικών ομάδων (Κρίσταλ Πάλας, Φούλαμ), ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εκτός του ΠΑΟΚ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από δύο ακόμα ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο παίκτης βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ και του Ζοσέ Μπότο, ενώ μία λεπτομέρεια που έχει την σημασία της είναι πως τον περασμένο Ιούλιο αγωνίστηκε με την Βαλερένγκα στις δύο αναμετρήσεις με την Γάνδη για τον 2ο προκριματικό του Conference League.