Skip to main content

Το κολομβιανό καρτέλ θα έφερνε φορτία-μαμούθ στη Θεσσαλονίκη, έως και 8 τόνους κοκαΐνη

Ο ρόλους του 41χρονου "εγκέφαλου" του κυκλώματος που βρίσκεται στην Κολομβία και του 38χρονου αδερφού του που συνελήφθη στη Θεσσλονίκη με τα 300 κιλά.

Σχεδόν 3 τόνους κοκαΐνης θα έσπρωχνε μέσω της Ελλάδας σε Ευρώπη και Αυστραλία το μεγάλο κολομβιανό καρτέλ που εξαρθρώθηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σοκάρουν, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, σε πρώτη φάση, κι αν όλα πήγαιναν όπως τα υπολόγιζαν οι ναρκέμποροι, στη χώρα μας θα έφταναν περίπου 3 τόνοι κοκαΐνης και αργότερα άλλοι 3 έως 5 τόνοι, μια απίστευτα μεγάλη ποσότητα, η οποία θα απέδιδε τεράστια κέρδη στους διακινητές.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη - Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι αρχές εντοπίζουν τα 300 κιλά κοκαϊνης

Η μεγάλη επιτυχία της εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος και η κατάσχεση των 300 κιλών κοκαΐνης, η αξία της οποίας είναι 10-14 εκατ. ευρώ, πιστώνεται στις ελληνικές διωκτικές αρχές και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών DEA (Drug Enforcement Administration) της Αθήνας, ενώ στην πορεία ενεπλάκησαν και οι ιταλικές αρχές.

Οι δύο υπηρεσίες από την Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολουθούσαν την πορεία της κοκαΐνης, η οποία "ταξίδευε" μέσα σε φορτίο με μπανάνες και όλα τα παραστατικά έδειχναν νόμιμα. Είχαν οργανώσει άρτια την όλη επιχείρηση για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την κατάσχεση των ναρκωτικών, ενώ για μέρες είχαν θέσει στο στόχαστρό τους το ορμητήριο των διακινητών, που ήταν μια απομονωμένη πολυτελής κατοικία στο Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο από την εξάρθρωση του κυκλώματος κοκαΐνης - Η έφοδος της ΕΛΑΣ

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι ηγετικό ρόλο παίζει ο 41χρονος Άγγλος, ο οποίος βρίσκεται στην Κολομβία και ο κλοιός στενεύει γύρω του. Αυτός φέρεται να είναι ο προμηθευτής της κοκαϊνης και ο συνομιλητής των Κολομβιανών, ενώ επιπλέον οργανώνει τη μεταφορά της. Ο 38χρονος αδερφός του, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, είναι αυτός που αναλαμβάνει τις παραλαβές των φορτίων και τη διακίνηση, ενώ σημαντικός είναι και ο ρόλος των άλλων τριών συλληφθέντων, ηλικίας 45,48 και 52 χρόνων, όλοι Άγγλοι υπήκοοι.

Σημειώνεται ότι στο τέλος Απριλίου είχε κατασχεθεί στην Καλαβρία της Ιταλίας φορτίο 654 κιλών κοκαΐνης, επίσης μέσα σε κοντίεντερς με μπανάνες. Η κοκαΐνη εκείνη, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 50.000.000 ευρώ, διακινήθηκε από τα μέλη του ίδιου κολομβιανού καρτέλ και προορισμός της ήταν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι εκτός από εκείνα τα 654 κιλά που κατασχέθηκαν στην Ιταλία και τα 300 κιλά που κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, άλλοι 2,1 τόνοι κοκαΐνης έφυγαν από την Κολομβία το προηγούμενο διάστημα και βρίσκονται εν πλω. Έτσι, αν όλα πήγαιναν καλά και δεν γινόταν η έφοδος της αστυνομίας την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, το μεγάλο κύκλωμα θα διακινούσε συνολικά περίπου 3 τόνους κοκαΐνης, ενώ μια άλλη, εξίσου τεράστια ποσότητα, 3-5 τόνων ετοιμάζονταν για αποστολή.