Skip to main content

Κοντά σε συμφωνία ΔΕΗ-JP Morgan για πακέτο οφειλών 300 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με το Reuters η Επιχείρηση εργάζεται εδώ και μήνες σε ένα σχέδιο τιτλοποίησης μέρους ανεξόφλητων λογαριασμών και πώλησής τους σε επενδυτές.

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την πώληση αρκετών απλήρωτων λογαριασμών προς την ίδια, ύψους 300 εκατ. ευρώ, βρίσκεται η ΔΕΗ με την JP Morgan, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

Η ΔΕΗ, στην οποία το δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 51%, αντιμετωπίζει δυσκολίες υπό το βάρος των 2,7 δισ. ευρώ απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος από τους Έλληνες καταναλωτές, απόρροια της δεκαετούς κρίσης χρέους της χώρας.

Η Επιχείρηση εργάζεται εδώ και μήνες σε ένα σχέδιο τιτλοποίησης μέρους των ανεξόφλητων λογαριασμών και πώλησής τους σε επενδυτές.

Θα προσπαθήσει τώρα να αντλήσει 200-250 εκατ. ευρώ από τη συναλλαγή, η οποία περιλαμβάνει ανεξόφλητους λογαριασμούς μέχρι 60 ημερών, ανέφερε η μία εκ των πηγών στο Reuters.

Άλλη πηγή ανέφερε ότι η ΔΕΗ προσπαθεί επίσης να τιτλοποιήσει και να πουλήσει μια δεύτερη σειρά λογαριασμών σε καθυστέρηση για περισσότερες από 90 ημέρες, οι οποίοι θεωρούνται μη εξυπηρετούμενοι.

Οι πηγές δηλώνουν ότι η δεύτερη συναλλαγή, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.