Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΤΟ ΕΣΥ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε εκ νέου κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να συνδράμουν στο ΕΣΥ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Τα τεστ βρίσκονται ήδη στα ράφια των φαρμακείων, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα μας πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα και πως «το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί το παράδειγμά μας».

Όπως επισήμανε, πρόκειται για ένα μέσο που βοηθά στην «έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων του ιού».

Πρόσθεσε ότι έως την Παρασκευή, 700.000 τεστ θα είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία. Έχουν παραληφθεί 2 εκατομμύρια τεστ έως σήμερα και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν παραληφθεί άλλα πέντε εκατομμύρια.

«Τα self-tests είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας προκειμένου να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια οι δραστηριότητες στη χώρα μας. Είναι πολύ εύκολα στη χρήση, ο καθένας από εμάς μπορεί να το κάνει μόνος του και αυτός είναι ο λόγος που οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη έχουν δώσει άδεια κυκλοφορίας σε αυτά τα προϊόντα ως αυτοδιαγνωστικά», είπε.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε εκ νέου κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να συνδράμουν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε άλλες πόλεις αν χρειαστεί. «Από την πρώτη ημέρα της πανδημίας έχουμε καταστήσει σαφές ότι θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δυσχερή αυτή κατάσταση. Ένα από τα μέτρα είναι και η επίταξη», υπογράμμισε συγκεκριμένα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ