Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
x

ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ

Ο υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια σε τεστ κορωνοϊού ενώ αναφέρθηκε σε νέες προσλήψεις που θα γίνουν στο σύστημα υγείας.

«Δεν απαιτείται συνταγογράφηση του τεστ καθώς το δημόσιο σύστημα κρίνει ποτέ πρέπει να γίνεται και γίνεται δωρεάν» ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης προσθέτοντας ότι το κόστος του «έχει πέσει 5 φορές κάτω από την έναρξη της πανδημίας».

Εφόσον κάποιος πληροί τα κριτήρια για να υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό, μπορεί να το κάνει δωρεάν σε δημόσιες δομές Υγείας επανέλαβε ο υφυπουργός Υγείας. «Δεν απαιτείται συνταγογράφηση του τεστ καθώς το δημόσιο σύστημα κρίνει ποτέ πρέπει να γίνεται και γίνεται δωρεάν» ανέφερε προσθέτοντας ότι το κόστος του τεστ για το σύστημα υγείας «έχει πέσει 5 φορές κάτω από την έναρξη της πανδημίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια τεστ και ότι «είμαστε από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσαν τα rapid tests».

Μιλώντας για τις προσλήψεις στο σύστημα υγείας είπε ότι «προσλαμβάνονται 1.243 μόνιμοι γιατροί μέχρι το τέλος του έτους και προκηρύσσονται άλλες 400 θέσεις», πολλές από τις οποίες αφορούν αποκλειστικά τις ΜΕΘ.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας είπε ότι αυτή έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 75% και εξήγησε ότι «υπάρχει αύξηση των δαπανών λόγω κορωνοϊού και η χρηματοδότηση του συστήματος βρίσκεται σε κανονική ροή».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ