Skip to main content

Οι κόντρες των... μπουταρικών με στελέχη της διοίκησης Ζέρβα

Ανοιχτό μέτωπο με στελέχη της πρώην διοίκησης, υπό τον Γιάννη Μπουτάρη, έχουν ανοίξει τα στελέχη της νυν υπό τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

-Τα έκανε μαντάρα η ΚΕΔΕ με τις μάσκες στα σχολεία. Σε έκτακτες περιπτώσεις και υπό την πίεση του χρόνου τέτοιοι οργανισμοί δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά. Ο πρόεδρος, Δημήτρης Παπαστεργίου, θα πρέπει να κατάλαβε πολλά για τις αδυναμίες λειτουργίας του συλλογικού οργάνου των δημάρχων. Τώρα από τη μια περιμένουν το Ελεγκτικό Συνέδριο, από την άλλη τα σχολεία είναι κλειστά. Ελπίζουμε να περιμένουν τελικά τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μάσκες όταν επιστρέψουν με το καλό στις αίθουσες. Αυτή τη φορά όλη η ευθύνη θα βαρύνει τον επικεφαλής...

-Αποφασισμένη να το τραβήξει το ζήτημα με τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη είναι η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου. Δεδομένου ότι είναι και επικεφαλής της αντιπολιτευτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» στο δημοτικό συμβούλιο, η κ. Νοτοπούλου ήδη έχει ασκήσει σκληρή κριτική στις επιλογές τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της κυβέρνησης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΑΣΘ και τα προβλήματα εν μέσω πανδημίας. Πόσο μακριά θα το φτάσει θα το δούμε εντός των ημερών.

-Ανοιχτό μέτωπο με στελέχη της πρώην διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τον Γιάννη Μπουτάρη, έχουν ανοίξει τα στελέχη της νυν διοίκησης υπό τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στα χνάρια των επικεφαλής... Πάντως, φαίνεται πως παραδοσιακοί μπουταρικοί έχουν αποφασίσει να ασκούν κριτική στη σημερινή διοίκηση του δήμου και να μην αφήνουν τίποτα να πέφτει κάτω. Τα δε στελέχη της διοίκησης του δήμου σηκώνουν αμέσως το γάντι και απαντούν αναλυτικά στην κριτική, αφήνοντας παράλληλα τις δικές τους αιχμές για τα πεπραγμένα της περιόοδυ Μπουτάρη. Η κόντρα εξελίσσεται στα social media και είναι άγνωστο τι μορφή θα πάρει μελλοντικά ή αν θα ατονήσει...

-Θλίψη στο σύνολο των αυτοδιοικητικών και ειδικά των πιο παλιών σκόρπισε η είδηση του θανάτου του πρώην δημάρχου Πυλαίας, Βασίλη Καρτάλη. Ο εκλιπών ήταν από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα στην αποκατάσταση της σημερινής μορφής της Πυλαίας, της προσβασιμότητάς της και της δημιουργίας μιας σειράς από δομές και υποδομές κρίσιμες για την τοπική κοινωνία. Η οικογένεια Καρτάλη είναι αυτοδιοικητική, καθώς στα χνάρια του πατέρα συνεχίζει ο γιος, Γιάννης Καρτάλης, που είναι αντιδήμαρχος της διοίκησης του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.