Skip to main content

Κόντρα στον δήμο Δέλτα για την εκλογή νέου προέδρου του Δ.Σ.

Η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έχει οριστεί για την Κυριακή, 28 Μαρτίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διαμάχη έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στον δήμο Δέλτα με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα 18 μηνών.

Η ειδική συνεδρίαση έχει οριστεί για την Κυριακή, 28 Μαρτίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Χαλβατζή από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Χθες η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Μπροστά ο άνθρωπος», με επικεφαλής τον Ευθύμη Φωτόπουλο, ανακοίνωσε πως θα απέχει από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου, του τρίτου μέσα σε διάστημα μόλις 18 μηνών.

«Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τρίτη φορά προς ανάδειξη προέδρου, διότι αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα του δημοτικού συμβουλίου αλλά της παράταξης σας και σε τελική ανάλυση της διοίκησης που κληθήκατε από τους δημότες να ασκείσετε, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν μπορείτε…», αναφέρει χαρακτηριστικά η πλευρά Φωτόπουλου.

Σημείωσε ακόμη πως οι παραιτήσεις των μελών της παράταξης του δημάρχου από τα αξιώματα και τις θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνουν είναι συχνές σε σημείο που «έχει γίνει ρουτίνα και γι αυτό δεν μας εκπλήσσει».

Άμεση ήταν σήμερα η απάντηση του δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη. Σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον κ. Φωτόπουλο ότι υποβαθμίζει με τη στάση του το θεσμικό ρόλο που έχει.

«Ο κ. Φωτόπουλος, στην πολιτική απόγνωση του, αποφάσισε συνειδητά, να αρνηθεί τη θεσμική και δημοκρατική συμμετοχή του στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, υποβαθμίζοντας με τη στάση του, το θεσμικό ρόλο που έχει. Είναι προσωπική του ευθύνη, αυτή η επιλογή, ας αναλογιστεί ότι βρίσκεται σε καταφανή αντίθεση με τη στάση του στο δήμο τον οποίο υπηρετεί ως Γραμματέας, πράττοντας τα ακριβώς αντίθετα», σημειώνει ο δήμαρχος.

Ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει επίσης ότι ελπίζει «η μικροπολιτική ανάγκη και προσέγγιση, να μην τον καταστήσει, έστω και εν αγνοία του, ενεργούμενο, παραθεσμικών και εξωθεσμικών κέντρων που οραματίζονται την επιβολή τους στο δήμο. Εκτός αν οικοδομεί άτυπες συμμαχίες με αφανείς ετέρους για την συνειδητή υπονόμευση συνολικά της λειτουργίας του δήμου».

Καλεί όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τον κ. Φωτόπουλο ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, «να υπηρετήσουν τη θεσμική τους υποχρέωση με την παρουσία και την αυτοπρόσωπη κριτική, όπως την εννοεί ο καθένας και όχι να θέλουν να δοξαστούν κρυπτόμενοι πίσω από άλλους».