Skip to main content

Κόντρα Ζέρβα με Νοτοπούλου και Ορφανό: Οι αιχμές για τις συμμαχίες και το χρίσμα της ΝΔ

Η αντιπαράθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Γιώργο Ορφανό.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων και συγκεκριμένα του Γιώργου Ορφανού και της Κατερίνας Νοτοπούλου με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να σχολιάζει τις ομιλίες τους.

Ανεβαίνοντας στο βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Νοτοπούλου άσκησε σκληρή κριτική στον δήμαρχο και στην προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα. Κατά την τοποθέτησή της κατηγόρησε τον δήμαρχο για θράσος και υποκρισία. «Σε άλλο κόσμο και σε άλλη πόλη ζούμε. Εικονική πραγματικότητα που με το συνονθύλευμα του οποίου ηγείστε εσείς ως δημοτική αρχή προσπαθείτε να πείσετε τους Θεσσαλονικείς», τόνισε σημειώνοντας πως δεν υπάρχει πολίτης που θα πει πως η πόλη είναι πιο καθαρή, πιο τακτοποιημένη.

«Τρία χρόνια της θητείας σας έχετε αποδείξει ότι ούτε σχέδιο ούτε όραμα είχατε αλλά γυρίσατε την πόλη πολλά χρόνια πίσω», σημείωσε και πρόσθεσε πως «το μόνο που ενδιέφερε ήταν να διεκδικήσει το χρίσμα της ΝΔ».

Την ώρα που η κ. Νοτοπούλου εξαπέλυε τα βέλη της για όλα τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, ο κ. Ζέρβας αντέδρασε εκτός μικροφώνου. «Θέλετε να πάρετε τον λόγο; Σας τον δίνω δεν έχω αντίρρηση. Απαντήστε γιατί δεν έχει η Θεσσαλονίκη μετρό και γιατί δεν υπάρχουν λεωφορεία», είπε η κ. Νοτοπούλου.

«Θα είμαστε μαζί στα εγκαίνια του μετρό», της απάντησε ο κ. Ζέρβας. «Πού θα είναι ο καθένας και η καθεμία θα το δούμε», σχολίασε η κ. Νοτοπούλου με τον δήμαρχο να ανταπαντά: «Εκεί που είστε και τώρα… Σας εύχομαι να είστε εκεί που είστε και τώρα», εννοώντας ο κ. Ζέρβας να βρίσκεται η ίδια στην αντιπολίτευση.

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο κ. Ορφανός στάθηκε στις συμμαχίες που έκανε ο κ. Ζέρβας από την αρχή της θητείας του με δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων σχολιάζοντας σκωπτικά: «Ό,τι συμμαχίες και αν γίνουν στο παρασκήνιο ο λαός μπορεί να τις διαλύσει ή να τις επιβεβαιώσει».

Για να συνεχίσει ο κ. Ορφανός πως ο ίδιος, πέρα από την τρέχουσα τετραετία στα έδρανα του δήμου Θεσσαλονίκης, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος επί μια 12ετία και στον δήμο Νεάπολης Συκεών και εκπροσωπούσε τον λαό. «Ανεπιτυχώς», του ανταπάντησε ο κ. Ζέρβας με τον κ. Ορφανό την ώρα που κατέβαινε από το βήμα να απαντήσει: «Ήμουν πριν από εσάς».

Στην εκδήλωση όπου ανακοίνωσε ο κ. Ζέρβας την υποψηφιότητά του αναφέρθηκε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Το 2019 είχατε (είχαμε) πολλή τύχη με το μέρος σας (μας), αλλά τώρα θα χρειαστείτε πολλαπλάσια τύχη για να εκλεγείτε μιας και η τριετία στην οποία είστε δήμαρχος δεν έχει να επιδείξει τίποτα απολύτως που θα έπειθε έναν σκεπτόμενο πολίτη να σας ψηφίσει», ανέφερε.

«Σε όλα τα προβλήματα της πόλης είστε δυστυχώς απών. Είστε παρών μόνο στους γάμους και τις χαρές, στις δεξιώσεις, στα θέατρα, στις παρελάσεις, σε δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων, στο Μέγαρο Μουσικής, στις παρουσιάσεις βιβλίων, σε ωραίες συνεντεύξεις, σε λόγια και υποσχέσεις. Αν η πόλη ήθελε τέτοιο δήμαρχο κ. Ζέρβα θα ψήφιζε το Ζαμπούνη και όχι εσάς», τόνισε.