Skip to main content

Κωπηλασία: Εκτός εθνικής για ένα χρόνο η Κυρίδου για παραποίηση τεστ covid

Η ομοσπονδία κωπηλασίας έκοψε από την εθνική την Αννέτα Κυρίδου για παραποίηση στοιχείων σε τεστ covid - Η ανάρτησή της στο Facebook.

Σε παράπτωμα υπέπεσε η Αννέτα Κυρίδου με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ένα χρόνο αποκλεισμό από την εθνική ομάδα κωπηλασίας.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία κωπηλασίας έκοψε από την εθνική την Αννέτα Κυρίδου για παραποίηση στοιχείων σε τεστ covid.

Συγκεκριμένα, η αθλήτρια που έφτασε ως τον μικρό τελικό του σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εν όψει του κοινόβιου της εθνικής ομάδας έδωσε παλιό αποτέλεσμα από τεστ κορωνοϊού προκειμένου να μην χάσει την προετοιμασία.

Η ίδια μέσω facebook απολογήθηκε αλλά έδωσε και διευκρινήσεις, λέγοντας ότι η κλινική στην οποία πήγε για το τεστ, έκανε λάθος και την υπέβαλε σε rapid test, με αποτέλεσμα πάνω στον πανικό της να πάρει μία εντελώς λάθος απόφαση.

Αυτό δεν σταμάτησε την ομοσπονδία ωστόσο από το να την αποκλείσει για ένα χρόνο από κάθε δραστηριότητα με την εθνική ομάδα, καθώς θεώρησε πολύ σοβαρό παράπτωμα αυτό που έκανε, σε μια περίοδο όπου τα κρούσματα ανεβαίνουν και θεωρώντας πως έβαλε σε ρίσκο όλη την ομάδα. Το θέμα πάντως δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί, ενώ μπορεί να πάει και στον αθλητικό δικαστή, αν το επιθυμεί και η αθλήτρια, προκειμένου να πέσει ή έστω να μειωθεί η ποινή.

Η αντίδραση της Κυρίδου

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Και σήμερα μαθαίνω ότι με πλειοψηφία η ομοσπονδία και μαζί και ο εκπρόσωπος αθλητών ψηφίζει να μην συμμετέχω στην εθνική ομάδα για τον επόμενο χρόνο !!
Μέχρι τώρα πίστευα ότι αν αλλάξουν κάποια πράγματα η εθνική ομάδα κωπηλασίας θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά . Και ΟΧΙ ένα χρυσό μετάλλιο δεν είναι πολύ ψηλά για την Ελλάδα που θα μπορούσε να έχει αλλά 5 και παραπάνω πληρώματα στους Ολυμπιακούς . Τελικά πρέπει να αλλάξουν τα ΠΑΝΤΑ !!

Είμαι σίγουρη πως η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε για το καλό της ομάδας , προφανώς όχι για το καλό το δικό μου και ούτε για να με πειθαρχήσει . Γνωρίζω πολύ καλά το λάθος μου και το αναγνώρισα και απολογήθηκα από την αρχή . Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να με τιμωρήσετε για όλα αυτά που είπα και βγήκαν δημόσια και ξέρετε ότι είναι ΑΛΗΘΕΙΑ .

Την Κυριακή 7/3 αναχώρησα για ένα από τα συνηθισμένα προπονητικά κοινόβια.

Πρωτού ξεκινήσω να έρχομαι οδικώς από την Θεσσαλονίκη στον Σχινιά πήγα στην EUROMEDICA γενική κλινική στη Θεσσαλονίκη όπου ζήτησα να μου κάνουν τεστ PCR, σύμφωνα με τις οδηγίες που μου είχαν δοθεί. Το αυτοκίνητο με το οποίο θα ταξίδευα θα οδηγούσε ο σύντροφός μου, επειδή ήμουν νέα οδηγός (είχα αποκτήσει το δίπλωμά μόλις πριν τέσσερις μήνες) και δεν ήμουν ακόμα σε θέση να οδηγήσω σε τέτοια απόσταση. Έπειτα από περίπου 2 ώρες και ενώ ήμουν ήδη καθοδόν για την Αθήνα με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι από λάθος της κλινικής αντί για PCR μου έγινε δειγματοληψία για rapid test. Δεν μπορούσα να επιστρέψω πίσω καθώς βρισκόμουν ήδη στον Βόλο. Επίσης, δε μπορούσα να μεταβώ στον νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν για να επαναλάβω το τεστ γιατί ο σύντροφός μου, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο, πετούσε για Θεσσαλονίκη στις 19.00, και για να πάω στο νοσοκομείο θα έπρεπε να οδηγήσω μόνη μου στην Αθήνα και μετά μέχρι τον Σχινιά, κάτι το οποίο όπως ανέφερα ήδη ως νέα οδηγός δεν αισθανόμουν ασφαλής να κάνω.

Για τους λόγους αυτούς πήρα την λάθος απόφαση να στείλω παλιό έγγραφο γιατί φοβήθηκα ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Με ενθάρρυνε το γεγονός ότι το rapid test μου ήταν αρνητικό και δεν είχα κανένα σύμπτωμα, ενώ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ PCR ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ (ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ). ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΩ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ

Ζήτησα συγγνώμη και δεν δικαιολόγησα τον εαυτό μου για αυτήν μου την πράξη. Μόλις με ρώτησε ο γιατρός του είπα κατευθείαν την αλήθεια και πήγα στο Ερρίκος Ντυνάν για να κάνω τεστ PCR.

Η πράξη μου είναι λάθος και πάρθηκε πάνω στο άγχος μου και τον φόβο μου μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τις προπονήσεις μου.

Στις 18/3 πέρασα από πειθαρχικό . Προσκόμισα το αποτέλεσμα του rapid test, βεβαίωση από την κλινική στην οποία απευθύνθηκα με την οποία επιβεβαιώνεται ότι από δικό τους λάθος υποβλήθηκα σε rapid test αντί για PCR, και αντίγραφο της άδειας οδήγησής μου.

Το πειθαρχικό συνεχίστηκε και μάλιστα με ερωτήσεις που δεν αφορούσαν το περιεχόμενο . Όπως..... ποιος σας χορήγησε την άδεια να μεταβείτε από τον Σχινιά στην Αθήνα (να σημειωθεί ότι είχα ακρόαση από την ΕΦΙΠΗΔ σχετικά με την επιστολή μου στον υπουργό αθλητισμού ) Γιατί δεν ακολουθήσατε τις οδηγίες του εφόρου να μεταβείτε σε ξενοδοχείο στον Μαραθώνα και μετά την λήψη του αποτελέσματος στις 22.00 και μείνατε στο σπίτι της φίλης σας (τα αποτελέσματα τα είχα στις 20.00 και έμεινα σπίτι της φίλης μου μέχρι να βγει το τεστ και μετά επέστρεψα στον Σχινιά. Δεν υπάρχει απαγόρευση σχετικά με τα άτομα που θα δούμε. Πολλοί αθλητές έβγαιναν ή πήγαιναν να δουν δικούς τους ανθρώπους.)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΜΟΥ.

Row to Paris λοιπόν».

Πηγή: gazzetta.gr