Skip to main content

Κόπτσης για 1ο ΓΕΛ Ευόσμου: Και εξωσχολικοί παρεμπόδιζαν τη λειτουργία του

Ήταν μεμονωμένο περιστατικό, λέει ο γγ του υπουργείου Παιδείας - Και εξωσχολικοί ανάμεσα σε εκείνους που παρεμπόδισαν τη λειτουργία του σχολείου

Διαδικτυακά γίνονται σήμερα τα μαθήματα στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, όπου νωρίς το πρωί ομάδα ατόμων επιχείρησε να κάνει κατάληψη στο σχολείο, σε συνέχεια της έντασης που επικράτησε χθες από οικείους μαθητή, ο οποίος αρνείται να υποβληθεί σε selt test και για τον λόγο αυτό δεν του επιτρέπεται η είσοδος στην τάξη.

Υπενθυμίζεται ότι μαθητές που ήθελαν να μπουν στις αίθουσες διαμαρτυρήθηκαν, ισχυριζόμενοι πως η κατάληψη υποκινήθηκε από γονείς αρνητές των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Δεν έλειψε, μάλιστα, και η ένταση, αφού κάποιοι εκ των μαθητών πιάστηκαν στα χέρια. Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν, οι καταληψίες υποχώρησαν και το σχολείο άνοιξε.

«Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος είχε επικοινωνία με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας, ζητώντας να διασφαλιστεί ότι αύριο το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά. «Σήμερα δόθηκε εντολή και ξεκίνησε αμέσως η τηλεκπαίδευση και δεν χάθηκαν τα μαθήματα», σημείωσε ο κ. Κόπτσης προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε αρμοδίως, σε εκείνους που παρεμπόδισαν τη λειτουργία του σχολείου περιλαμβάνονταν και εξωσχολικοί.

Σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις, ο γγ του υπ. Παιδείας δήλωσε: «Ζητώ από όλους τους μαθητές με συνεργατικότητα, συνέπεια και ηρεμία να επανέλθουν στον φυσικό τους χώρο, να παρακολουθούν τα μαθήματα, να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να εγκλιματιστούν, να προετοιμαστούν οι μαθητές της Γ' Λυκείου για τις εξετάσεις. Τα Λύκεια επαναλειτουργούν διαφυλάσσοντας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αν όμως εξακολουθήσουν πρακτικές καταλήψεων, εκεί θα τηρήσουμε την κείμενη νομοθεσία. Όποιος δεν συμμετέχει στο μάθημα παίρνει απουσία, όποιος παρεμποδίζει το μάθημα παίρνει απουσία. Είμαστε σίγουροι ότι με τη συνεπή στάση των μαθητών θα συνεχιστεί ομαλά η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».