Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΚΟΠΤΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΟΡΤΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας αναφέρθηκε στον σχολικό κανονισμό ότι οι μαθητές πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι.

Για το θέμα της καταγγελίας που έκανε μητέρα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου η διευθύντρια σχολικής μονάδας φέρεται να απαγόρευσε να φοράνε κοντές φούστες και σορτς τα κορίτσια και σορτσάκια τα αγόρια, μίλησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ελάσσονος σημασίας.

«Στο υπουργείο Παιδείας παρεμβαίνουμε άμεσα σε οποιοδήποτε γεγονός διαφοροποιείται από την καθημερινότητα. Υπάρχει όντως σχολικός κανονισμός σε κάθε σχολική μονάδα που αναφέρει ότι οι μαθητές πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι. Η διευθύντρια αρνείται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Με σύνεση, περίσκεψη και χαμηλούς τόνους θα πρέπει να αξιολογήσει ο καθένας τον όρο ευπρεπώς ενδεδυμένοι. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αξιωματούχος  του υπουργείου Παιδείας.

«Πανέτοιμοι για τις πανελλαδικές»

«Είμαστε πανέτοιμοι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα. Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να λειτουργήσουν άψογα όλα και κυρίως. Μειώσαμε την ύλη της τρίτης Λυκείου κατά 30%, η λήξη των μαθημάτων έγινε λίγο νωρίτερα για ψυχολογικούς λόγους ώστε να είναι ήρεμοι οι μαθητές για τις εξετάσεις», δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο κ. Κόπτσης.

Μιλώντας για το πρωτόκολλο που θα τηρηθεί στις φετινές εξετάσεις ο κ. Κόπτσης ανέφερε: «Φροντίσαμε μέχρι και την τελευταία μέρα των ειδικών μαθημάτων, στις 12 Ιουλίου να υπάρχουν self test για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Είναι υποχρεωτικό το self test και η μάσκα για όλους. Οι υποψήφιοι πρέπει να το κάνει τρεις μέρες νωρίτερα ώστε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες και να δώσει επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Για τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα με τα self test, οι μαθητές θα τα προμηθευτούν από το σχολείο και τα εξεταστικά κέντρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόπτσης, για πρώτη φορά έχουμε για πρώτη φορά ένα σύστημα αποστολής θεμάτων, που είναι εξαιρετικό σε ταχύτητα και όγκο δεδομένων και απόλυτα αδιάβλητο. Θα πάμε πολύ καλά, παρά τις αντίξοες συνθήκες
Ψηφιοποιούμε όλες τις διαδικασίες στο υπουργείο παιδείας. Τα παιδιά θα λάβουν τα αποτελέσματα και τη μοριοδότηση μέσα από το κινητό τους», τόνισε ο κ. Κόπτσης
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ