Skip to main content

Κορδελιό-Εύοσμος: Τι θα γίνει με τους μαθητές που πηγαίνουν σχολείο σε άλλο δήμο

Δεν θα μετακινηθούν αλλά θα κάνουν τηλεκπαίδευση οι μαθητές του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου που πηγαίνουν σχολείο σε άλλο δήμο.

Προβληματισμός έχει προκύψει στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου που βρίσκεται για δεύτερη μέρα υπό καθεστώς αυστηρού lockdown αναφορικά με τους μαθητές που πηγαίνουν σχολείο σε γειτονικούς δήμους, όπου τα σχολεία είναι ανοιχτά.

Το θέμα ξεκαθάρισε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3.

Είπε ότι οι μαθητές του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου που φοιτούν σε σχολεία γειτονικών δήμων, δεν θα μετακινηθούν και θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Αυτό συνάγεται, όπως τόνισε, από το άρθρο 4 της ΚΥΑ που εκδόθηκε το Σάββατο, 21/2/2021, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, εκτός εάν πρόκειται για λόγους εργασίας ή υγείας.

Αναφορικά με το πώς θα κάνουν τηλεκπαίδευση οι μαθητές που πηγαίνουν σχολείο σε άλλο δήμο από τη στιγμή που τα τμήματά τους λειτουργούν κανονικά, ο κ. Κόπτσης εξήγησε στη Voria.gr πως υπάρχουν δύο τρόποι.

Ο πρώτος είναι με τη σύγχρονη, ταυτόχρονη τηλεκπαίδευση. Ο εκπαιδευτικός θα έχει δηλαδή μαζί του υπολογιστή με την κάμερα στραμμένη στον πίνακα ώστε ο μαθητής που δεν είναι παρών να παρακολουθεί κανονικά την παράδοση.

Στη δεύτερη περίπτωση, τα σχολεία αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν τα e-mail των μαθητών που δεν μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους, ώστε εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν διδάσκουν, να αναλάβουν την τηλεκπαίδευσή τους για όσο διάστημα διαρκέσουν τα μέτρα.