Skip to main content

Κορυφαίοι καλλιτέχνες σε μια μεγάλη συναυλία για τον covid-19

Η συναυλία «Ένας Κόσμος: Μαζί στο Σπίτι» θα προβληθεί στις 18 Απριλίου και θα συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Τηλεοπτική συναυλία επιμελείται η Lady Gaga, τιμώντας του εργαζομένους της υγείας εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Στο μουσικό υπερθέαμα που θα προβληθεί στις 18 Απριλίου θα λάβουν μέρος κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής και του σινεμά, μεταξύ των οποίων οι Lizzo, Μπίλι Έιλις και Έλτον Τζον.

Η Lady Gaga, μαζί με τον όμιλο Global Citizen, έχει συγκεντρώσει ήδη 35 εκατομμύρια δολάρια για τoν Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τα έσοδα θα διατεθούν για ιατρικό εξοπλισμό και για τη στήριξη στην προσπάθεια ανάπτυξης φαρμάκων και εμβολίων. Η Lady Gaga ανακοίνωσε επίσης ότι συνδιοργανώνει μια συναυλία προς τιμήν όλων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, η Gaga δήλωσε ότι ήθελε να εκφράσει τη «βαθιά ευγνωμοσύνη» που εκείνη και πολλοί άλλοι νιώθουν προς την ιατρική κοινότητα για τη συμβολή τους στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Η καρδιά μου συμπονά και είναι γεμάτη αγάπη για όσους είναι γιατροί στις ΜΕΘ, καθώς και νοσηλευτές που κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους για να βεβαιωθούν ότι δεν μολύνουν τις οικογένειές τους ή τους ασθενείς τους» δήλωσε η Gaga.

«Βάζετε τον εαυτό σας σε μια επικίνδυνη κατάσταση για να βοηθήσετε τον κόσμο και γι' αυτό σας ευγνωμονούμε. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι συμβαίνουν τρία πράγματα αυτή την εποχή. Γιορτάζουμε και τονίζουμε τη μοναδική παγκόσμια κοινότητα που δημιουργείται αυτήν τη δύσκολη εποχή. Δεύτερον, θέλουμε να επισημάνουμε τη βαρύτητα αυτού του ιστορικού, πρωτοφανούς πολιτιστικού κινήματος. Και τρίτον, θέλουμε να τιμήσουμε και να ενθαρρύνουμε τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος» τόνισε μεταξύ άλλων.

Με οικοδεσπότες τους Τζίμι Φάλον, Τζίμι Κίμελ και Στίβεν Κόλμπερτ η συναυλία «Ένας Κόσμος: Μαζί στο Σπίτι» θα προβληθεί στις 18 Απριλίου σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ. Επίσης, θα γίνει προβολή σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, μεταξύ των οποίων και το YouTube.

Δεδομένων των σημερινών συνθηκών, οι ερμηνευτές θα εμφανιστούν κρατώντας απόσταση μεταξύ τους, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα περαιτέρω λεπτομέρειες. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Στίβι Γουόντερ και ο Πολ ΜακΚάρτνι, ενώ αναμένεται να εμφανιστούν και οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Τζόν Λέτζεντ, Κάρι Ουάσινγκτον, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας και μέλη της Sesame Street, οι Ίντρις και Σαμπρίνα Έλμπα, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το BBC One θα παρουσιάσει σημαντικές στιγμές από τη συναυλία την επόμενη μέρα, η οποία θα περιλαμβάνει αποκλειστικές παραστάσεις από καλλιτέχνες του Ηνωμένου Βασιλείου και συνεντεύξεις με τους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας.

Η Λόρνα Κλαρκ, υπεύθυνη της BBC Pop, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που το BBC One θα μεταδώσει την κάλυψη αυτής της πολύ ιδιαίτερης εκδήλωσης, που θα περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο αγαπημένους μουσικούς του κόσμου, για να δείξει την υποστήριξή μας στους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο αυτή την δύσκολη περίοδο».

Πληροφορίες: lifo.gr, BBC

Φωτογραφία: Lady Gaga/instagram