Skip to main content

Κορυφαίος νέος παίκτης του ΠΑΟΚ ο Λευτέρης Λύρατζης μετά από ψηφοφορία των συμπαικτών του

Ο 22χρονος δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ έλαβε την ψήφο των συμπαικτών του, καθώς πρώτευσε στη σχετική ψηφοφορία του κορυφαίου νέου παίκτη της σεζόν

Με το βραβείο του κορυφαίου νέου παίκτη της σεζόν θα κάνει... καλοκαίρι ο Λευτέρης Λύρατζης. Ο 22χρονος δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ έλαβε την ψήφο των συμπαικτών του, καθώς πρώτευσε στη σχετική ψηφοφορία.  

Ο Καβαλιώτης αμυντικός ήταν, ουσιαστικά, εκτός πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου μέχρι και την 1η του Δεκέμβρη. Τότε έπαιξε για πρώτη φορά βασικός, στο εκτός έδρας 1-1 με τη Λάρισα για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ηταν και το κομβικό σημείο για τη μετέπειτα πορεία του. Από τότε καθιερώθηκε στην αρχική ενδεκάδα και σε αυτή δε βρισκόταν μόνο για... λόγους ξεκούρασης. Εν τέλει, ο Λύρατζης ολοκλήρωσε τη σεζόν 2021/22 με συνολικά 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας κι ένα γκολ, στο 2-1 επί της Λαμίας στην Τούμπα (12/12).  

Ο Λύρατζης, που πρόσφατα (28/2/2022) χρίστηκε και διεθνής με την Εθνική μας ομάδα, ήταν ο καλεσμένος στον επίσημο λογαριασμό του ΠΑΟΚ στο Instagram και μίλησε για την εμπειρία του από την πρώτη σεζόν υπό τις οδηγίες του Ραζβάν.

«Ο ΠΑΟΚ για μένα είναι το σπίτι μου. Είμαι εδώ από 12 χρονών όταν και μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή παραπάνω από την μισή μου ζωή. Κάθε μέρα προπονήσεις από τότε και κάθε Σαββατοκύριακο αγώνες, τι άλλο να πω;», ήταν η απάντηση του Λύρατζη σε μια από τις ερωτήσεις των φίλων της ομάδας. Σε άλλη αποστροφή των λόγων του, ανέφερε πως είδωλό του είναι ο Ντάνι Άλβες, «καθώς παίζουμε στην ίδια θέση και ο οποίος είναι φανταστικός», επεσήμανε πως θα ήθελε να τεθεί αντιμέτωπος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ χαρακτήρισε τον Ντιμίτρι Παγιέτ της Μαρσέιγ ως «τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχω βρει μπροστά μου».  

Οι συμπαίκτες του αναγνώρισαν την παρουσία του και τον ανέδειξαν σε Players Young Player of the Year. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Χάρης Τσιγγάρας. Μία ιστορία παρόμοια με αυτή του Λύρατζη, καθώς αμφότεροι είδαν τη σεζόν να μην ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά το φινάλε τους βρήκε ως δύο από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του ΠΑΟΚ. Τρίτος έμεινε ο άτυχος της σεζόν, ο Γιάννης Μιχαηλίδης που είδε το δυναμικό του ξεκίνημα να σταματά απότομα λόγω τραυματισμού στο γόνατο.