Skip to main content

Κορινθία: Δύσκολη νύχτα για το Καλέντζι - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Την προσπάθεια για οριοθέτηση του πύρινου μετώπου καθιστούν πιο δύσκολη οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αλλά και η μορφολογία του εδάφους.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Καλέντζι Κορινθίας.

Ήδη από τις απογευματινές ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 129 πυροσβέστες με 25 οχήματα καθώς και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Νωρίτερα επιχειρούσαν εννέα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα μέχρι τη δύση του ηλίου, ενώ συνδράμουν ο Ε.Σ, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Αρχικά στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 59 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ (CL415), ενώ υπήρχε συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, η φωτιά κατέστρεψε καλλιέργειες με σταφίδες, ελιές και πεύκα. Παράλληλα, οι φλόγες κατευθύνονται προς τις Αρχαίες Κλεωνές.

Από τη φωτιά δεν απειλείται κατοικοιμένη περιοχή. Την προσπάθεια για οριοθέτηση του πύρινου μετώπου καθιστούν πιο δύσκολη οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αλλά και η μορφολογία του εδάφους, με πολλές ρεματιές. Παράλληλα, οι φλόγες κατευθύνονται προς τις Αρχαίες Κλεωνές.