Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αρνητικές για κορωνοϊό επτά από τις επαφές της φοιτήτριας

Αρνητικά τα πρώτα τεστ για κορωνοϊό των επαφών της φοιτήτριας που ήρθε από την Αγγλία - Τι λέει το οικογενειακό της περιβάλλον

Αρνητικές σε κορωνοϊό βγήκαν οι επτά από τις συνολικά 12 επαφές που είχε η νεαρή φοιτήτρια από την Αγγλία, γόνος γνωστής οικογένειας, η οποία επέστρεψε στις αρχές Μαΐου στην Ελλάδα και βγήκε θετική στον ιό.

Το οικογενειακό περιβάλλον της φοιτήτριας διαψεύδει ότι η φοιτήτρια έκανε πάρτι για την επιστροφή της υποστηρίζοντας ότι ήρθε σε επαφή με περιορισμένο κύκλο ατόμων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Ράδιο Θεσσαλονίκη από το περιβάλλον της φοιτήτριας, στο σπίτι της φιλοξενήθηκαν, πριν βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου, τέσσερις φίλες και φίλοι της 26χρονης για να γευματίσουν.

Υποστηρίζεται παράλληλα ότι η κοπέλα νόσησε στα μέσα Μαΐου στο Λονδίνο και την 1η Ιουνίου ήρθε στην Ελλάδα. Όταν ήρθε στη χώρα μας, η κοπέλα υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό την ίδια ημέρα και βγήκε αρνητικό.

Ωστόσο, κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα την 1η Ιουνίου, οι γονείς της επέμεναν να κάνει το τέστ για κορωνοϊό. Το πρώτο τεστ που έγινε, σύμφωνα με όσα αναφέρει το οικογενειακό περιβάλλον, βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια όμως και συγκεκριμένα την περάσμένη Τετάρτη έγινε και δεύτερο τεστ (μοριακό αυτή τη φορά), το οποίο βγήκε θετικό. Σύμφωμα μάλιστα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, σε αυτό το τεστ εμφανίστηκε μικρό ιικό φορτίο του κορωνοϊού.

Η οικογένεια επιβεβαιώνει ότι μεταξύ των δύο τεστ (του αρνητικού και του θετικού) η 26χρονη πήγε σε δύο μαγαζιά στην περιοχή του Πανοράματος, ενός εξ αυτών το κομμωτήριο που ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ στην ιχνηλάτηση των επαφών της.

Όπως προαναφέρθηκε, επτά από τις επαφές της κοπέλας βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό, ενώ για τα υπόλοιπα αναμένονται τα αποτελέσματα σήμερα το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι σε όσους επισκέπτες έρχονται στη χώρα μας ιδιαίτερα από χώρες υψηλού κινδύνου (όπως η Βρετανία) επιβάλεται η καραντίνα 14 ημερών.