Skip to main content

Κορωνοϊός - ΕΕΘ: Ελλιπής η λίστα με τους ΚΑΔ - Ποιοι μένουν εκτός

Ελλείψεις διαπιστώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στους ΚΑΔ που θα ενισχυθούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Ελλιπής είναι η λίστα με τα επαγγέλματα που εντάσσονται στα μέτρα υποστήριξης, τονίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας τους ΚΑΔ που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι θα ενισχυθούν εξαιτίας της αναστολής της λειτουργίας τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από τη λίστα λείπουν επαγγέλματα που έχουν πληγεί από την πανδημία όπως αυτό του μεσίτη ακινήτων, του λογιστή, του συμβούλου επιχειρήσεων και του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το Επιμελητήριο, γίνεται αναφορά σε «κύριο Κ.Α.Δ.» ενώ θα πρέπει να αφορά και τους δευτερεύοντες, κάτι που το ΕΕΘ επισημαίνει σε επείγουσα επιστολή του προέδρου του Μιχάλη Ζορπίδη, προς τον Υπουργό Οικονομικών.

«Από το πρωί λαμβάνουμε τα πλήρως δικαιολογημένα παράπονα των μελών μας, που εργάζονται ως μεσίτες ακινήτων, λογιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι κλάδοι των οποίων παρουσιάζουν μηδενικό κύκλο εργασιών τις τελευταίες ημέρες, λόγω της ανησυχίας των πολιτών αλλά και του μέτρου της εθελοντικής απομόνωσης, το οποίο συνιστούν οι ειδικοί αλλά και η κυβέρνηση. Συνεπώς καλούμε την κυβέρνηση να διορθώσει το λάθος της και να συμπεριλάβει στον κατάλογο και τα επαγγέλματα αυτά αλλά και άλλα τα οποία ενδεχομένως έχει παραλείψει. Μέχρι την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου υπάρχει ακόμη χρόνος», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Μιχάλης Ζορπίδης.