Skip to main content

Κορωνοϊός: Παράταση μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα εισηγήθηκε η επιτροπή

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου παρατείνονται τα μέτρα για μάσκες, μουσική και περιορισμούς σε γήπεδα και πάρτι σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους

Παράταση των μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, μέχρι τις 6 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου, εισηγήθηκε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Έτσι, παραμένει σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Επιπλέον, παραμένει η απαγόρευση της μουσικής σε όλους τους χώρους, αλλά και το κλείσιμο της εστίασης και της διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια δεν επιτρέπεται να κάθονται πάνω από 6 άτομα.

Ακόμη, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ατόμων με χαρακτηριστικά οργανωμένης εκδήλωσης σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο και παραμένει το 10% της πληρότητας στα γήπεδα με ανώτατο όριο ως 1.000 άτομα.

Αυστηροί είναι οι όροι για τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία, τις κλινικές, αλλά και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, όπου η επίσκεψη θα γίνεται με PCR τεστ 48 ωρών.

Η συζήτηση για τη χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεσα θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα επανεξεταστεί η χαλάρωση ή η άρση των μέτρων από τον Φεβρουάριο.